Üsküdar'da SİT alanlarının işgali ve sonrasında yaşananlar: Kurum döneminde bakanlıktan çıkan imar değişikliği, zabıtalara saldırı ve yıkım

Üsküdar'da SİT alanlarının işgali ve sonrasında yaşananlar: Kurum döneminde bakanlıktan çıkan imar değişikliği, zabıtalara saldırı ve yıkım
⁠Yerel seçimlere 40 gün gibi kısa bir süre kaldı. Adalar sahada çalışmalarına devam ederken İBB’yi CHP’nin kazanmasıyla başlayan değişimler ise İmamoğlu’nun ekibi tarafından paylaşılmaya devam ediyorYerel seçimler...
⁠Yerel seçimlere 40 gün gibi kısa bir süre kaldı. Adalar sahada çalışmalarına devam ederken İBB’yi CHP’nin kazanmasıyla başlayan değişimler ise İmamoğlu’nun ekibi tarafından paylaşılmaya devam ediyor

Yerel seçimler yaklaştıkça siyasetin tansiyonu yükselmeye ve adayların çalışmaları hız kazanmaya başladı. AKP’nin adayı Murat Kurum projelerini açıklayarak sahalara indi. CHP’nin adayı ve aynı zaman İBB Başkanı olan Ekrem İmamoğlu, projelerini açıkladıktan sonra yeniden sahalara inmiş durumda.

Öte yandan sosyal medyadan da bazı hesaplar İstanbul’da son 5 yılda nelerin yapıldığını ve değişimleri anlatmaya devam ediyor.

Unutma İstanbul adlı hesaptan yapılan yeni bir paylaşımda Üsküdar Salacak Sahil’de bulunan ve kaçak olan kafelerin yıkım süreçleri hatırlatıldı.

Yapılan paylaşımda Şemsipaşa Sit Alanı’ndaki kaçak yapılaşmanın iktidar tarafından korunduğunu ancak İBB’nin 11 yapı için yıkım kararı çıkarttığı vurgulandı.

Yıkım kararı sonrası işletme müdürlerinin zabıtaları darp ettiği vurgulanan videoda işletme sahiplerinin İstanbul 8. İdare Mahkemesi’nden çıkartılan yürütmeyi durdurma kararı aldıklarını ve Murat Kurum’un başında olduğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın AKP’li Üsküdar Belediyesi ile anlaşarak alanı imara açtığı hatırlatıldı.

Paylaşımda tüm bunların üstüne İBB’nin hukuki sürecin peşinden gitmesi ile İstanbul 5. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararını iptal etmesiyle belediyenin 11 kaçak yapıdan 9’unu yıktığını ve sahili yurttaşlara açtığı vurgulandı.

Yıkılamayan 2 kaçak yapı hakkında da yargı sürecinin devam ettiği hatırlatılan videoda hukuk mücadelesinin İstanbullunun hakkı için yürütüldüğü belirtildi.