Utanmaz

Utanmaz
Maraş merkezli depremlerden en çok etkilenen kentlerden biri olan Hatay’da yıkılan siteyi yapan Ser-Al İnşaat’ın sahibi Servet Altaş, bir yandan yaptığı yüzlerce binanın yıkıldığını kabul ederken, diğer yandan da “medyanın...

Maraş merkezli depremlerden en çok etkilenen kentlerden biri olan Hatay’da yıkılan siteyi yapan Ser-Al İnşaat’ın sahibi Servet Altaş, bir yandan yaptığı yüzlerce binanın yıkıldığını kabul ederken, diğer yandan da “medyanın kendisini kurban seçtiğini” savundu.

Hatay’da yıkılan binalar arasında açılışına AKP Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik’in katıldığı Ser-Al İnşaat’a ait Güçlü Bahçe City adlı site de yer aldı. İnternet kullanıcıları, depremlerin ardından Çelik’in 2019’da sözkonusu sitenin açılışına katıldığını gösteren Twitter paylaşımını bularak, daha dört senelik olan yapının depremde yerle bir olmasına tepki göstermişti.



YIKILAN BİNALARINI SAYDI SONRA DA ‘HEDEF GÖSTERİLİYORUM’ DEDİ
Tepkilerin artması sonucunda Ser-Al İnşaat’ın sosyal medya hesabından yapılan Servet Altaş imzalı açıklamada şunlar dendi:
“Acımız büyük kayıplarımız çok. Hatay’da yapmış olduğum yüzlerce bina ve toplamda 21 bloktan oluşan sitede maalesef ve üzüntüyle Güçlü Bahçe City’nin iki bloğu ve Ekinci Mahallesi’ndeki Gökkuşağı apartmanı yıkılmıştır. Hakkımda kamuoyunda yaratılmaya çalışan haberlerin hepsi asılsız ve gerçeği yansıtmamaktadır.”

Altaş, açıklamasında depremlerin şiddetini vurgulayarak, “Yaşadığımız bu felaketten sonra şehrimizde kullanılabilecek bina sayısı yok denecek kadar az. Tüm binalar ya hasar aldı ya da enkaza dönüştü. Asırlardır ayakta duran binalardan tutun daha inşası devam eden yapılar bile yıkıldı” sözleriyle devam etti.

Enkaz altında kalan veya kurtulan insanların yaşam mücadelesi verdiğini söyleyerek ‘kurban seçildiğini’ iddia eden Altaş, açıklamayı şu sözlerle sonlandırdı:
“Maalesef bazı medya kuruluşlarının haber yapma adı altında algı değiştirip kurban seçmelerini acıyla izliyoruz. Önceliğimiz hedef aramak değil, hep birlikte canları kurtarmak olmalıdır.”