Uydu görüntüleri İkizdere'deki doğa katliamını gözler önüne serdi!

Uydu görüntüleri İkizdere'deki doğa katliamını gözler önüne serdi!
Muğla'nın İkizdere'de bulunan Akbelen Ormanı’nda, Limak Holding’in maden sahası açmak için ağaçları kesmek istemesine karşı yöre halkı ve doğaseverlerin direnişinn 5. gününde, söz konusu alanın uydu görüntüleri ortaya...

Muğla'nın İkizdere'de bulunan Akbelen Ormanı’nda, Limak Holding’in maden sahası açmak için ağaçları kesmek istemesine karşı yöre halkı ve doğaseverlerin direnişinn 5. gününde, söz konusu alanın uydu görüntüleri ortaya çıktı. Görüntüler, yıllardır süren ağaç katliamının kanıtı niteliğinde.

Limak ve İÇTAŞ’ın Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanlarında ağaç kıyımı sürüyor. 2010 yılından itibaren maden sahasının yaşanan değişimin görüntüleri ortaya çıktı. Maden sahası nükleer bir bomba atılmışçasına kapkara.


Hızarlar 3 gündür 100 futbol sahasından daha geniş bir büyüklüğe sahip 740 dönümlük ormanda ağaçları kesmeye başladı.

Yeniçağ'da yer alan habere göre, uydu görüntüleri 5 yıldır süren kıyımın doğada yarattığı tahribatı gözler önüne serdi.


Limak’a bağlı Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ, Milas ilçesindeki İkizköy’ün altındaki kömür yatakları için önce köy arazisini kamulaştırdı.


Dereleri kurutup ağaçları kesen şirket, bölgedeki cami, kilise, 80 haneyi yıktılar. Arkeolojik kazı alanını yerle bir etti.