Vaka sayısı yine 30 binin üzerinde, vefat 217 olarak açıklandı

Vaka sayısı yine 30 binin üzerinde, vefat 217 olarak açıklandı
Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, Türkiye’de son 24 saatte 362 bin 152 kişiye test yapıldı, 30 bin 19 kişinin de koronavirüs testi pozitif çıktı. 217 kişi koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti.Sağlık...

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, Türkiye’de son 24 saatte 362 bin 152 kişiye test yapıldı, 30 bin 19 kişinin de koronavirüs testi pozitif çıktı. 217 kişi koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ölü sayısını hatırlatarak, “Tablolardaki sayılar keşke yeterince hissedilebilir olsa. Birbirimizi anlayıp dayanışma içinde olalım” dedi.

2 DOZ mRNA AŞISI OLANLAR İÇİN 3. DOZA GEREK YOK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “2 doz mRNA aşısı olanlar için 3. doz aşıyı gerektiren bir durum yok” açıklamasını yaptı. Koca Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “2 doz mRNA aşısı olan vatandaşlarımızın ortalama 4 ay önce aşı olduklarını dikkate alarak aşının koruyuculuğunun halen devam ettiğini düşünüyoruz. Şu an için 3. doz aşıyı gerektiren bir durum yoktur. İnaktif aşı olanlarınsa 3. doz aşılarını yaptırmalarını ısrarla öneriyoruz” ifadesini kullandı.
Prof. Pala'dan Tepki
Sözcü’deki habere göre, Koca’nın açıklamasına TTB Covid-19 İzleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala, “Bilimsel kanıtları ortaya koymalısınız” çağrısı yaptı. Pala, “Sayın Bakan, ‘düşünüyoruz’ yazmak yerine, aşı etkililiği ile ilgili ülkemizdeki verilere dayanarak bilimsel kanıtları ortaya koymalısınız. Olgu ve ölümlerin yaş, cinsiyet, il/ilçe, meslek, eşlik eden rahatsızlık dağılımlarını ve aşı etkililiği sonuçlarını neden açıklamıyorsunuz?” yorumu yaptı.