Vallahi, billahi battık

Vallahi, billahi battık
Niğde'de patates üreticiliği yapan ve AK Parti'ye oy verdiğini söyleyen çiftçi isyan etti, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi istifaya çağırdı.Niğdeli patates üreticilerini ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl...

Niğde'de patates üreticiliği yapan ve AK Parti'ye oy verdiğini söyleyen çiftçi isyan etti, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi istifaya çağırdı.

Niğdeli patates üreticilerini ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Erhan Adem, üreticinin sorunlarını dinledi. Bir patates üreticisi, “Vallahi battık, billahi battık. AKP'nin bir numaralı adamıyım ben, 10 senedir burada oy veriyorum, bütün millete rezil oldum” dedi.

TARIM BAKANI BU İŞİ BIRAKSIN ARKADAŞ

Ziyaret sırasında isyan eden bir üretici, AK Parti milletvekillerinin çiftçiyi umursamadığını, makamlarından dışarı çıkmadığını ifade ederek, “Burada çiftçinin hali perişan. Battım arkadaş ya. Bir tane patatesimiz para etmedi. Sayın Cumhurbaşkanımızın ya bilgisi yok ya da bilgileri vermiyorlar ona. Onun bilgisi olsa bir el atar buna. İnanın bu kadar vicdansız değildir Cumhurbaşkanı. Tarım Bakanının ya bu işlerde bilgisi yok ya da bu işi bıraksın arkadaş” diye konuştu.

İNTİHARLAR BAŞLAYACAK BUNDAN SONRA

Çiftçinin intihar etmeye başlayacağını dile getiren başka bir üretici de “Cumhurbaşkanı duysun, adam intihar edecek intihar. İntiharlar başlayacak bundan sonra. Köy yerlerinde kimsenin evinde huzur yok. Bizim maaşımız yok, sigortamız yok, BAĞ-KUR’umuz yok. Bir teneke yağı evimize alamıyoruz. Veresiye alıyorduk, bakkal da vermiyor artık. Şeker alamıyoruz, komşular birbirinden ödünç şeker alıyor çay içmek için” ifadelerini kullandı.

DÖRT AY ÖNCE SİZİ UYARDIK

Çiftçilere destek veren CHP Niğde İl Başkanı Adem de dört ay önce yaptığı açıklamayı hatırlatarak, AK Parti Niğde milletvekillerine seslendi ve “Çiftçi ölmüş, çiftçi aç, borçlarını ödeyemez halde. Dört ay önce biz sizi uyardık. Yapmayın ya, ‘üretim yapmadan kalkınamaz ülke’ diyorum. Bu adamlar yarın üretim yapmayacak, patatesi nereden bulacağız, dışarıdan ithal edeceğiz” diye yakındı.