Vatandaşa kira zam sınırı %25 devlet yurduna zamda limit yok

Vatandaşa kira zam sınırı %25 devlet yurduna zamda limit yok
Asgari ücrete yapılan ara zammın hemen ardından önceki gece CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Alpay Antmen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar...

Asgari ücrete yapılan ara zammın hemen ardından önceki gece CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Alpay Antmen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt ücretlerine yüzde 80 zam yapıldığını açıkladı.

Bu zamma dair KYK ya da iktidar kanadından bir açıklama yapılmadı ama sosyal medya paylaşımlarında yüzde 80'lik zamla beraber öğrencilerin devlet yurdunda barınma ücretinin 800 liraya çıktığı iddia edildi, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt ücretlerine birçok siyasi ve öğrencilerden tepki geldi. Vatandaşlara kira zammına yüzde 25 sınırlaması getiren AKP iktidarı, 30 metrekarelik odalarda 4 kişi barınan öğrencilere yüzde 80 artışla 800 lira yurt kirası alması da tepkilerin odağındaydı. Yani 30 metrekarelik bir odanın aylık kirası 3.200 liraya geliyor.

GENÇLER NEYLE YAŞAYACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İYU Partili Meclis Üyesi Taylan Yıldız  "Sırf barınabilmek için mi kredi almış olacaklar ve mezun olunca yüz binlerce lira geri ödeyecekler" diyerek tepki gösterdi.  Yıldız, paylaşımında "Verdiğiniz KYK Kredisi 850TL, yeni yaptığınız zamla beraber sadece yurt ücreti aylık 800TL. Bu gençler neyle yaşayacak? Gerçekten inanamıyorum bu aymazlığa. Yeter" dedi.

SURİYELİLERE YARDIM

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ zamma tepki gösterirken Suriyeli sığınmacılara gönderme yaptı: "Suriyelilere çocuk başına para ödeyen Erdoğan, KYK'ya %80 zam yaptı. Suriyeliye çocuk başına yardım yapıp Türklere çocuk başına vergi kesmektir KYK yurtlarına zam yapmak: Devlet bu parayı almaz ise batmaz. Ancak veremeyeceği için okul bırakacak çok genç var."

HARAM ZIKKIM OLSUN

Öğrenciler de KYK yurtlarına gelen zam artışına sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi. Yurt koşullarının kötüyken bu zammın yapılmasını sorgulayan öğrenciler, "Kendi ülkemizde mülteciyiz ya yeter artık bi dur durağınız yok mu?" ifadelerini kullandı.

Başka bir öğrenci ise "Asgari ücrete yaptığınız (sözde) zammı KYK ücretlerinden geri alıyorsunuz. Siz gerçekten bize gençlik borçlusunuz. Haram zıkkım olsun" diyerek tepkisini dile getirdi.

YURT KİRASINA FAHİŞ ZAM

Bir öğrenci ise “Vatandaşa yüzde 25 kira zammı sınır koyup yurt ücretine yüzde 80 zam yapmak hangi ahlaka sığar. 30 metrekarelik odada kişi başı 800 lira istiyorlar. Bu fahiş bir fiyat değil mi?” diye sordu.