Vedat Işıkhan kimdir? Vedat Işıkhan'ı özgeçmişi

Vedat Işıkhan kimdir? Vedat Işıkhan'ı özgeçmişi
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu Recep Tayyip Erdoğan’ın zaferiyle sonuçlandı. Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan oldu.Vedat Işıkhan kimdir?Hacettepe Üniversitesi...

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu Recep Tayyip Erdoğan’ın zaferiyle sonuçlandı. Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan oldu.

Vedat Işıkhan kimdir?

Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksekokulu’ndan 1990 yılında mezun oldu. H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden 1993 yılında Bilim Uzmanlığı (MSW) derecesini ve yine aynı Enstitüden 1998 yılında Doktora (PhD) derecesini aldı. 2003 yılında Doçent ve 2009 yılında Profesör ünvanını aldı.

Işıkhan’ın uzmanlık alanları; sosyal politika, sosyal hizmet, sosyal yardımlar, sosyal refah, sosyal sorunlar, endüstriyel ve tıbbi sosyal hizmet, iş stresi, tükenmişlik (burnout), verimlilik, stres yönetimi, kanserde psiko-sosyal bakım. 11’u SSCI’de ve yurt dışındaki kongrelerde sunulmuş bulunan çok sayıda çalışması bulunmaktadır. 2019 yılı itibariyle h indeksi 6 ve yayınlarına yapılan toplam atıf 205’dir.

2010 yılında Erasmus Programı Personel Ders Verme Hareketliliği kapsamında Belçika’nın Katholieke Hogeschool Limburg-Department of Speciale Education-Social Care Work bölümü’nde ders verdi. 2011 yılında YÖK Bursuyla Almanya-Berlin'de bir ay süreyle "Katholische Hochschule für Sozialwesen" okulunda Misafir Profesör olarak dersler verdi.

Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde 3 yıl sosyal hizmet bölüm başkanlığı ve aynı fakültenin dekan yardımcılığı idari görevlerini yerine getirdi. Sağlık Bakanlığı Ulusal Kanser Danışma Kurulu üyesi oldu. 2012 yılında başlatılan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından desteklenen Aile ve Sosyal Destek Programı (ASDEP)’in ulusal koordinatörü olarak 8 ay boyunca görev yaptı.

International Council of Stress Management Professionals (ICSMP) (Uluslararası Stres Yönetimi Uzmanları Konseyi) tarafından stres yönetimi konusunda ulusal ve uluslararası düzeyde yaptığı önemli yayınlar, araştırmalar ve uygulamalar nedeniyle 2016 yılı Uluslararası Stres Yönetimi Uzmanları Konseyi’nin ödülünü kazandı.
Hacettepe Üniversitesi İ.İ.B.F. Sosyal Hizmet Bölümünde Öğretim Üyesi olarak çalışmalar yürüttü. 8 Ekim 2018 tarih ve 2018 -196 karar sayısı ile Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu üyeliğine atandı.