Venezuela Kirişci’nin zihnini açtı

Venezuela Kirişci’nin zihnini açtı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin Venezuela’da, “Hayvanlarımıza sanki pizzacıdan pizza, burgerciden burger ısmarlar gibi dışardan yem alıp öyle yediriyoruz” açıklamasına...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin Venezuela’da, “Hayvanlarımıza sanki pizzacıdan pizza, burgerciden burger ısmarlar gibi dışardan yem alıp öyle yediriyoruz” açıklamasına tepki gösterdi, “Hemen istifa hemen!” diyerek çağrı yaptı.

Bakan Kirişci, tarımsal toprak ve iklim koşullarını değerlendirmek için gittiği Venezuela’da, Venezuela Halkın Gücü Üretken Tarım ve Araziler Bakanı Wilmar Castro Soteldo’ya, “Siz bu merayla hayvancılıkta dünyada bir numara olmalısınız. Biz hayvancılık yapıyoruz, hayvanlarımıza sanki pizzacıdan pizza, burgerciden burger ısmarlar gibi dışardan yem alıp öyle yediriyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun konuya ilişkin Twitter paylaşımı şöyle:
“Biz hayvanlarımıza pizzacıdan pizza, burgerciden burger ısmarlar gibi dışarıdan yem alıp öyle yediriyoruz” demiş Sarayın bakanı. Kendisini yabancılara şikayet eden bir bakan var. Öyle bir atanmışlar hükümeti yarattı ki Erdoğan, ne ar kaldı ne devlet namusu. Hemen istifa hemen!”

Venezuela Devlet Başkanı Maduro Bakan Soteldo ile 7 Haziran’da Türkiye’ye gelmiş, Türkiye Venezuela topraklarında tarım yapmak için anlaşma imzalamıştı. Dünya gazetesi ve tarım.net yazarı Ali Ekber Yıldırım, “Açıklamalara bakılırsa Türkiye Venezuela’da buğday üretemeyecek ama özellikle soya başta olmak üzere yem hammaddeleri üretimi konusunda yatırım yapılması gündemde” değerlendirmesi yaptı.