Vicdan nerede?

Vicdan nerede?
AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya son günlerde akaryakıt fiyatlarına üst üste gelen zamları az buldu. Özkaya, “Akaryakıtta elimizi vicdanımıza koyarsak çok artış yok” dedi. Özkaya, partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın...

AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya son günlerde akaryakıt fiyatlarına üst üste gelen zamları az buldu. Özkaya, “Akaryakıtta elimizi vicdanımıza koyarsak çok artış yok” dedi. Özkaya, partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı’nda bu sözleri söyledi. Geçtiğimiz hafta 72 kuruş zam gelen benzine hafta ortasında 25 kuruş indirim gelmişti. Benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 8,43 TL’ye, Ankara’da ve İzmir’de 8,53 TL yükseldi.

Çiftçilere üretim için gerekirse Ziraat Bankası ya da Tarım Kredi’den borçlanmalarını öneren Özkaya şunları söyledi:
“Yerel birçok sorunumuz var. Temel sorunlarımızın birçoğunu çözdük. Pandemiden kaynaklı özellikle gıda enflasyonundan kaynaklı çiftçilerimizin gübre temel bazlı sorunları var. Gerçekten gübre fiyatlarında inanılmaz bir artış var. Çiftçimiz şunu bilsin. Cumhurbaşkanımız da söyledi. Sen pahalı da alsan biz sana mutlaka destek vereceğiz. Her halükarda ürününü daha yüksek fiyattan alacağız. Onun için bütün kardeşlerimiz lütfen üretmeye devam etsinler. Tarım Kredi’den gerekirse borçlansınlar. Ziraat Bankası’ndan borçlansınlar. Üretimsiz gıdasız hiçbir şey olmaz. Bu hepimiz için çok önemli.”

Özkaya, mevcut ekonomik durumdan en çok etkilenen asgari ücretli ve alt gelir grubundaki vatandaşlara sosyal yardım yapılacağını da belirtti.