Washington Post: Veliaht Prens, Blinken'i saatlerce bekletti

Washington Post: Veliaht Prens, Blinken'i saatlerce bekletti
Washington Post'ta yer alan habere göre ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in Suudi Arabistan’da Veliaht Prens tarafından saatlerce bekletildiABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail-Filistin çatışmalarının yoğunlaşmasının...

Washington Post'ta yer alan habere göre ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in Suudi Arabistan’da Veliaht Prens tarafından saatlerce bekletildi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail-Filistin çatışmalarının yoğunlaşmasının ardından Hamas tarafından rehinelerin serbest bırakılması ve tansiyonun düşmesi için başladığı Ortadoğu turu kapsamında dün Suudi Arabistan'daydı.

Blinken, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile başkent Riyad’da veliaht prense ait bir çiftlikte bir araya geldi.

"Veliaht Prens, Blinken'i saatlerce bekletti"

The Washington Post gazetesi, görüşmenin ayrıntılarına yer verdiği bir haber servis etti. Gazetenin haberine göre Blinken, Veliaht Prens Selman'la görüşmek için saatlerce bekletildi. Bu nedenle akşam gerçekleşmesi beklenen toplantı, ancak ertesi sabah gerçekleştirilebildi.

ABD: Oldukça yapıcı bir görüşmeydi

Veliaht Prens Selman ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Riyad’da kaldığı otelde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Blinken, görüşmenin "oldukça yapıcı" geçtiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Bakan Blinken, ABD'nin, Hamas'ın saldırılarını durdurması, tüm rehinelerin serbest bırakılmasının sağlanması ve çatışmanın yayılmasının engellenmesi konusundaki kararlılığını vurguladı" dedi.