WSJ: Erdoğan komik duruma düşebilir

WSJ: Erdoğan komik duruma düşebilir
The Wall Street Journal gazetesi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen cezayla ilgili editöryal görüş yazısı yayımladı. “Erdoğan, Türkiye’de endişe içinde” başlıklı yazıda, Türkiye’de bu yıl yapılacak seçimler...

The Wall Street Journal gazetesi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen cezayla ilgili editöryal görüş yazısı yayımladı. “Erdoğan, Türkiye’de endişe içinde” başlıklı yazıda, Türkiye’de bu yıl yapılacak seçimler ve yıllık enflasyonun 24 yılın en yükseğini görerek bu sonbaharda yüzde 85,5’e ulaştığı hatırlatıldı.

Yazıda, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hafta öne çıkan muhalefet figürüne karşı atılan adımın herhangi bir gösterge olup olmadığı konusunda endişe duyuyor olmalı” denildi.

Yazıda, mahkemenin İmamoğlu’yla ilgili verdiği hakaret kararının “düzmece” olduğu görüşüne yer verilirken karar sonucu İmamoğlu’na siyasi yasak getirilebileceği vurgulandı.

Mahkeme kararının ardından binlerce İstanbullunun İmamoğlu’nun çağrısıyla Saraçhane’de bir araya geldiği ve AK Parti karşıtı sloganlar attığı hatırlatılan yazıda, “eğer, bu siyasi karar istediği gibi bir sonuç vermezse, Erdoğan komik duruma düşebilir” değerlendirmesinde bulunuldu.