Yabancı yatırımcıya Boğaz’da balık çağrısı

Yabancı yatırımcıya Boğaz’da balık çağrısı
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Fransa’nın Cannes kentinde GYODER Uluslararası Yatırımcı Toplantısı’na katıldı. Toplantıya katılanlardan az sayıda kişinin İstanbul’a geldiğini duyan Nebati, “Boğaz’da balık...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Fransa’nın Cannes kentinde GYODER Uluslararası Yatırımcı Toplantısı’na katıldı. Toplantıya katılanlardan az sayıda kişinin İstanbul’a geldiğini duyan Nebati, “Boğaz’da balık yemeye gelin” çağrısı yaptı.

“ARKAMIZDA CUMHURBAŞKANI VAR”
Bakan Nebati, “En sevmediğim konu da şu yatırımcılara zorluk çıkaran mevzuat ya da bürokrasidir. Hep beraber kavga edelim, bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var rahat olun, mevzuatı da değiştiririz. Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nde hızlı adımlar atıyoruz” dedi.

“MALINIZ DA CANINIZ DA GÜVENDE” GÜVENCESİ
Nebati, Türkiye’de serbest piyasa rejimi ve kambiyo rejiminin garanti altında olduğunu söyledi. Nebati, “Bu ülkeye yatırım yaparsanız malınız da canınız da güven altındadır” dedi.

“ENFLASYON DÜŞECEK”
Dünya gazetesinde yer alan habere göre Nebati, enflasyonda yaz aylarından itibaren ve özellikle de yıl sonundan itibaren düşüşün ve normalleşmenin görüleceğini söyledi. Bakan, daha önce de 2023’te seçime tek haneli enflasyon ile gidileceğini savunmuştu. Şubat enflasyonu TÜİK’e göre TÜFE yüzde 54,44, ÜFE ise yüzde 105,1 açıklanmıştı.