Yapımın izin verilmeyen metro hattı Kurum'un seçim vaadi oldu

Yapımın izin verilmeyen metro hattı Kurum'un seçim vaadi oldu
AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum, seçim vaadi olarak Sefaköy-Avcılar-Beylikdüzü metro hattının 5 yılda biteceğini söyledi. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ise Kurum'a yanıt verdi: "Yapımına senelerdir izin verilmeyen...
AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum, seçim vaadi olarak Sefaköy-Avcılar-Beylikdüzü metro hattının 5 yılda biteceğini söyledi. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ise Kurum'a yanıt verdi: "Yapımına senelerdir izin verilmeyen metro hattımız şimdi seçim vaadi olmuş.

AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetimini eleştirerek, "Sefaköy-Avcılar-Beylikdüzü metro hattını ilk 5 yılda tamamlayacağız" diyerek seçim vaadinde bulundu.

Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ifadeleri kullandı:

"Metrobüs koridorunu raylı sistem hatlarımızla güçlendirecek ve rahatlatacak Sefaköy-Avcılar-Beylikdüzü metro hattını ilk 5 yılda tamamlayacağız. 18 km'lik hattımızla hem E-5'i trafiğini azaltacak hem de toplu taşımayı daha hızlı, daha modern ve konforlu hale getireceğiz."

Özgür Özel'den yanıt geldi

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ise Kurum'a yanıt vererek metro hattının hazır olduğunu ve imza için bekletildiğini belirtti.

"İzin verilmeyen metro hattımız seçim vaadi olmuş"

Çelik, paylaşımında şunları söyledi:

"Projesi ve finansmanı hazır olmasına rağmen tek bir imza için bekletilen, yapımına senelerdir izin verilmeyen metro hattımız şimdi seçim vaadi olmuş.

İmza atmak için 16 milyon insanın geleceği, yaşam konforu önemli değilmiş size sadece bir koltuk lazımmış."