Yardımda eşitse bile konutta değil

Yardımda eşitse bile konutta değil
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, depremlerde en ağır yıkıma uğramasına karşın en az kalıcı konut ihalesinin Hatay’da olduğuna işaret ederek iktidarı depremde yıkılan evler üzerinden siyaset yapmakla suçladı. CHP Genel Merkezi’nde...

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, depremlerde en ağır yıkıma uğramasına karşın en az kalıcı konut ihalesinin Hatay’da olduğuna işaret ederek iktidarı depremde yıkılan evler üzerinden siyaset yapmakla suçladı. CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Öztrak, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın verilerine işaret ederek “Deprem bölgesinde, acil yıkılacak, ağır hasarlı veya yıkık her 100 konuttan, 41’i Hatay’da. Ama depremzedelere yapılacak konutlar için açılmış ihalelerin sadece yüzde 6’sı Hatay’da. Bu hangi vicdana sığar? Erdoğan Hatay’da ne diyordu? ‘Burası CHP’li demedik, bunlar da vatandaşımız dedik.’ Bu sözler bile bilinçaltında hangi kötü düşüncelerin olduğunu gösteriyor. Halep oradaysa arşın da burada,” diye konuştu.

Hatay’ın açık ara depremde en ağır darbeyi alan il olduğuna işaret eden Öztrak, Hatay’ı acil yıkılacak, ağır hasarlı veya yıkık konut sayısında yüzde 19 ile Kahramanmaraş’ın, yüzde 11 ile Adıyaman’ın, yüzde 6 ile de Gaziantep’in takip ettiğini söyledi. Öztrak şöyle devam etti: “TOKİ’nin deprem bölgesinde, 21 Şubat ile 14 Mart tarihleri arasında açtığı, toplam 29 bin 924 konutluk ihalenin, dağılımına bakıldığında, ihalesi yapılan her 100 konuttan; 33’ü Gaziantep’te, 29’u Kahramanmaraş’ta, 19’u Malatya’da, 6’sı ise Hatay’da…Yıkılan evlerin yüzde 41’i Hatay’da ama depremzedelere yapılacak konutlar için açılmış ihalelerin sadece yüzde 6’sı Hatay’da. Bu nasıl bir hesap? Acil yıkılacak, ağır hasarlı konut sahipliğinde, birinci sırada olan Hatay, konut ihalelerinde dördüncü sırada…”

KADINA DAYAK İTTİFAKI
Cumhur İttifakı için ‘kadına dayak ittifakı’ nitelemesini yapan Öztrak, “Karşımızda kadını domuz bağıyla boğanlara terörist diyemeyenlerin ittifakı var,” dedi. Öztrak, Kemal Kılıçdaroğlu’nun değer partilerle görüştüğü gibi Memleket Partisi Genel Başkanı İnce ile de görüşeceğini belirterek “Gündemi diğer partilerle yaptığı görüşmeden farklı olmayacak,” dedi.