Yargıtay Başkanlığı seçiminde ikinci turda da kazanan çıkmadı

Yargıtay Başkanlığı seçiminde ikinci turda da kazanan çıkmadı
Yargıtay Başkanlığı görevine 24 Mart 2020’de seçilen Mehmet Akarca’nın, 4 yıllık görev süresinin dolması üzerine Yargıtay bugün yeni başkanını seçmek için sandık başına gitti. İlk turda salt çoğunluğun sağlanamadığı...
Yargıtay Başkanlığı görevine 24 Mart 2020’de seçilen Mehmet Akarca’nın, 4 yıllık görev süresinin dolması üzerine Yargıtay bugün yeni başkanını seçmek için sandık başına gitti. İlk turda salt çoğunluğun sağlanamadığı seçimde ikinci turda da salt çoğunluğu elde eden bir aday çıkmadı. Başkanlık seçimi üçüncü tura kaldı.

Yargıtay Başkanlığı için adaylığını koyan isimler arasında, Can Atalay hakkında AYM tarafından verilen hak ihlali kararını tanımayan Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhittin Şentürk de yer aldı.

Seçimin ilk turunda 348 üyeden 339'u oylamaya katıldı. Hiçbir adayın salt çoğunluğu elde edemediği seçimin ikinci turunda da salt çoğunluk çıkmadı. Sonuçlar şu şekilde:

İlk tur sonuçları: 

Mehmet Akarca: 88

Adem Albayrak: 50

Ömer Kerkez: 71

Muhsin Şentürk: 70

Ayhan Tuncal: 47

Boş-Geçersiz: 13

İkinci tur sonuçları:

Mehmet Akarca: 82

Adem Albayrak: 46

Ömer Kerkez: 94

Muhsin Şentürk: 74

Ayhan Tuncal: 36

İlk üç oylamada sonuç alınamazsa seçim, üçüncü oylamada en çok oy alan iki aday arasında yapılacak. Dördüncü ve beşinci oylamalarda da salt çoğunluk sağlanamazsa seçim yeniden adaylık başvurusunda bulunanlarla tekrarlanacak.