Yataklar dolu hasta seçiyoruz

Yataklar dolu hasta seçiyoruz
Covid–19 ile mücadelede yoğun bakım çalışanları büyük mücadele veriyor. Türk Yoğun Bakım Hemşireleri Derneği Başkan Yardımcısı Aycan Kelez Yayık, yoğun bakımlarda ölüm oranının yüzde 50’lere çıktığını anlatırken...

Covid–19 ile mücadelede yoğun bakım çalışanları büyük mücadele veriyor. Türk Yoğun Bakım Hemşireleri Derneği Başkan Yardımcısı Aycan Kelez Yayık, yoğun bakımlarda ölüm oranının yüzde 50’lere çıktığını anlatırken “Nisan ayından daha kötü durumdayız. Bir hemşire 4-5 hastaya bakıyor” dedi. Yayık, “Şu an benim çalıştığım hastanede yoğun bakımda olan korona hastalarının yüzde 50’si ölüyor. Salgının başlarında yüzde 30’larda seyrediyordu” bilgisini paylaştı.
Ankara’da çalışan bir yoğun bakım hemşiresi, bir yatağın en fazla yarım saat boş kaldığını anlatırken bir diğer hemşire, “Yoğun bakıma 10 hasta geliyorsa birini çıkardığımız zaman mucize hissediyoruz” dedi. Duvar’ın haberine göre; ölen her hasta ile tünelin ucundaki ışığı kaybettiklerini ifade eden hemşire, “İnsanların birbirine dokunması kadar masum bir durum bizim için özlem oldu. Pandeminin başında iki ay yurtlara yerleştirildik ama sonrasında çıkarıldık. Şimdi ailemle birlikte yaşadığım eve giderken iki vasıta değiştirmemek için borç altına girdik” dedi.
“MORG SÜREKLİ DOLU”
Diyarbakır’da bir kamu hastanesinin yoğun bakım servisinde görev yapan bir sağlık çalışanı da ameliyathanelerden yanık servislerine kadar her yerin Covid–19 ünitesine çevrildiğini ifade ederek, “İnanın benim çalıştığım yoğun bakımda sanki Azrail içeride dolaşıyor gibi bir hissiyatla çalışıyoruz. Bizim hastanede morg sürekli dolu” ifadelerini kullandı.

SAĞLIKÇILARA KARANTİNA 7 GÜN

Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kaypmaz, koronada 14 günlük karantina sürecinin bazı durumlarda değişkenlik gösterebildiğini ifade etti. Kayıpmaz, “Sağlık çalışanları sağlık sisteminde bir aksamaya yol açmamak için yine fedakarca çaba göstererek 7’nci günün sonunda 2 PCR testi negatifliği var ise tekrardan görevi başında dönüyor” dedi.