Yatırımcılara çocukluğunu anlatmış

Yatırımcılara çocukluğunu anlatmış
Reuters’e konuşan bir iş insanı, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin bakan yardımcısı olduğu dönemde yabancı yöneticilerle yapılan bir toplantıda sorulara yanıt vermek yerine çocukluğunu anlattığını aktardı....

Reuters’e konuşan bir iş insanı, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin bakan yardımcısı olduğu dönemde yabancı yöneticilerle yapılan bir toplantıda sorulara yanıt vermek yerine çocukluğunu anlattığını aktardı. Nebati’nin “Ekonomi gözlerdeki ışıltıdır” gibi sözlerine de yer verilen Reuters analizinde AKP’li bazı kaynakların Nebati ile ilgili endişeli olduğu ve daha piyasa dostu bir figür beklediği aktarıldı.

Orhan Coşkun ve Ali Küçükgöçmen imzasıyla yayınlanan analizde Nebati’nin açıklamalarıyla piyasaları şaşırttığı belirtildi.

Reuters’a konuşan AKP’li bir yetkili ise küresel ekonominin “zor bir durumda” olduğu bu dönemde Nebati’nin yeni düzenlemeler uygulayarak ve cumhurbaşkanı ile yakın çalışarak liranın çöküşünü engellediğini savundu. Yetkili, “Bazı karamsar yorumlar yapılıyor ancak Nebati’nin bunu hak ettiğini düşünmüyorum” dedi.

Ayrıca Nebati’nin bakan yardımcısı olarak çalıştığı dönemde onunla ilişkileri olan bir iş insanı, onu dışa dönük ve ekonomik eğitimi çok az olan bir “hikaye anlatıcısı” olarak tanımladı. Nebati’nin bakan yardımcılığı döneminde şahit olduğu bir olayı aktaran kaynak, “Bir gün yabancı yöneticilerle yapılan bir yatırım toplantısında sorulan sorulara yanıt vermek yerine çocukluğunu anlatmaya başladı. Yöneticiler toplantının sonunda hiçbir yatırım taahhüdü vermeden oradan ayrıldı” ifadelerini kullandı.