Yemeksepeti hackerları fidye ödenmezse bilgileri açıklamaya hazırlanıyor

Yemeksepeti hackerları fidye ödenmezse bilgileri açıklamaya hazırlanıyor
Türkiye’nin en büyük çevrimiçi yemek sipariş sitesi Yemeksepeti’ni ‘hacklediğini’ iddia eden grup 20 milyondan fazla kişinin verilerinin ellerinde olduğunu söyledi. Bilgisayar korsanlarına göre CEO Nevzat Aydın kendileriyle...

Türkiye’nin en büyük çevrimiçi yemek sipariş sitesi Yemeksepeti’ni ‘hacklediğini’ iddia eden grup 20 milyondan fazla kişinin verilerinin ellerinde olduğunu söyledi. Bilgisayar korsanlarına göre CEO Nevzat Aydın kendileriyle görüşme sonrası istifa etti.

Girişimci Nevzat Aydın tarafından 20012’de kurulan ve 2015’te 589 milyon dolar karşılığında Almanya merkezli gıda dağıtım şirketi Delivery Hero’ya satılan Yemeksepeti yeni bir siber saldırı iddiasıyla yeniden gündemde. Yemeksepeti ise bilgisayar korsanlarının kendilerine ulaşıp fidye talebinde bulunduklarını, uzman ekiplerin incelemesi sonucunda sistemlerinden veri sızıntısının olmadığının tespit edildiği açıklamasını yaptı.

Yemeksepeti’ni seçmelerinin özel bir nedeni olmadığını aktaran grup, sadece şirketin o günkü CEO’su olan Aydın’ın bu ihlal için bir ödeme yapabileceğini düşündüklerini ancak Aydın’ın ödeme yapmamasının kendilerini şaşırttığını söyledi. Bilgisayar korsanları ayrıca şirketle uzlaşı sağlanmazsa, en yüksek teklifi veren kişiye verileri satacaklarını iddia etti.