Yeni strateji sürü bağışıklığı mı? Sağlık Bakanlığı iyimser

Yeni strateji sürü bağışıklığı mı? Sağlık Bakanlığı iyimser
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın salgının gündemden çıktığı ve tedbirlerin kişisel olduğu yönündeki açıklamasını eleştirdi. Son bir haftada 1291 yurttaşın Covid-19 nedeniyle öldüğünü...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın salgının gündemden çıktığı ve tedbirlerin kişisel olduğu yönündeki açıklamasını eleştirdi. Son bir haftada 1291 yurttaşın Covid-19 nedeniyle öldüğünü belirten Özel, Bakan Koca’ya, “Henüz aşılanmamış ya da eksik doz aşılanmış vatandaşların aşıya teşvik edilmesine yönelik bir önlem alınacak mıdır? Türkiye bu tedbirsizlik paketiyle İngiltere’nin çok pişman olduğu ve terk ettiği sürü bağışıklığı yöntemini mi tercih etmiştir” diye sordu.

Özel, Bakan Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sundu. Eczacı olan Özgür Özel, sadece bir haftada vaka sayısının yüzde 23 oranında arttığını belirtti. Özel, “Tüm bu resmi verilere karşın Sağlık Bakanı’nın Covid-19 kaynaklı ölümleri küçümseyen ve normalleştiren konuşması tepki çekmiştir. Sağlık Bakanı’nın bu açıklamaları vaka ve ölüm sayılarının artırılmasına göz yumulacağı ve kamu eliyle yeni önlemlerin alınmayacağı olarak yorumlanmıştır. Özellikle risk grubundaki vatandaşlarımız açısından bu durumun kaygı verici olduğu açıktır. Dünya genelinde vaka sayısı düşerken, Türkiye’de bu sayıların tam tersi biçimde artış göstermesi bir yönetim sorununa işaret etmektedir” dedi. Özel, Türk Tabipleri Birliği ve Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği’nin aşı çağrılarını da anımsattı.