Yeni yılı kutlamak isteyen çocuklara emniyet müdüründen tekme, yumruk ve küfür

Yeni yılı kutlamak isteyen çocuklara emniyet müdüründen tekme, yumruk ve küfür
Elbistan İlçe Emniyet Müdürü Arif Gürbüz ve koruma polisi, yılbaşını kutlamak isteyen ikisi liseli üç arkadaşı küfür ederek darp etti.Halk Tv'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, olay geçen yılbaşı gecesi yaşandı. Biri...
Elbistan İlçe Emniyet Müdürü Arif Gürbüz ve koruma polisi, yılbaşını kutlamak isteyen ikisi liseli üç arkadaşı küfür ederek darp etti.

Halk Tv'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, olay geçen yılbaşı gecesi yaşandı. Biri 17, diğeri 18 yaşında olan liseli M. T. Ş. ve H. B. K. ile arkadaşları U. E. B. (17) geçen yılbaşını birlikte geçirmeyi planladı. Üç arkadaş, kendileri ile birlikte kafede bulunan arkadaşları U. K.’yi, deprem sonrası kurulan konteyner kentteki evine bırakmak için kafeden çıktılar. U. K., evine bırakıldıktan sonra üç arkadaş bulundukları kafeye geri gelmek üzere araçla yola çıktı. U. E. K.’nin kullandığı araç, cafeye yaklaştığı sırada arkalarından gelen sivil araç birkaç kez selektör yaparak durmalarını istedi. Ancak üç çocuk, sivil araç olduğu için yollarına devam etti.

Kısa süre sonra üç gencin içinde olduğu araç kafenin önünde durdu. Bu esnada önlerinde resmi bir polis aracı durdu. Kısa süre sonra da üç gencin içinde olduğu araca selektör yapan araç da arkalarında durdu. Bir anda kafenin önündeki caddede çok sayıda polisin de olduğu bir kalabalık oluştu.

Araçtan emniyet müdürü indi

Sivil araçtan inen Elbistan İlçe Emniyet Müdürü Arif Gürbüz ve koruma polisi, kalabalığın olduğu noktaya geldi. İfade tutanaklarına göre Gürbüz bu esnada üç çocuğa “Polisten kaçılır mı ulan p…r” diyerek darp etmeye başladı. Kamera kaydına da yansıyan anlara göre Gürbüz, ilk olarak U. E. B. ve H. B. K.’ye yöneldi. Gürbüz’ün iki çocuğu darp ettiği görülüyor.

"Kafamı aracın ön kaputuna vurdu"

İki çocuğu ters kelepçe pozisyonunda araca yanaştırarak darp etmeye başlayan Gürbüz’e, koruma polisi de eşlik etti. H. B. K. ifadesinde Emniyet Müdürü Gürbüz’ü tarif ederek “Emniyet müdürü olduğunu bildiğim bu şahıs beni ters kelepçe pozisyonunda tutarak, kafamı aracın ön kaputuna vurdu. Kafamın arka kısmına vurdu. Dizimin arka kısmına vurarak beni yere düşürdü” dedi.

İki çocuk, kafalarına aldıkları yumruk darbelerinden korunmaya çalışırken, bu esnada İlçe Emniyet Müdürü Gürbüz, korktuğu için araçtan çıkmayan M. T. Ş.’ye yöneldi. Bu kişinin ifadesine göre Gürbüz, kendisine “Sen ne geziyorsun lan burada a… k.....m” diyerek araçtan çıkardı ve darp etmeye başladı. Gürbüz ve koruma polisinin şiddetine dakikalarca maruz kalan üç çocuk, bu esnada olay yerine gelen kişilerin araya girmesi ile kurtuldu.

"Hiçbir suçumuz yokken darp etti"

Üç genç, olayın yaşandığı günün akşamı Jandarmaya verdikleri ifadede Elbistan İlçe Emniyet Müdürü Arif Gürbüz ve koruma polisinden şikâyetçi oldu. U. E. B. ifadesinde “Beni ve arkadaşlarımı, hiçbir suçumuz olmaksınız darp ederek küfür eden Emniyet Müdürü Arif Gürbüz’den şikayetçiyim” dedi.

Darp anlarını cafe sahibi de gördü

Soruşturma kapsamında bilgi sahibi sıfatı ile ifadesi alınan 4 kişi de üç gencin polisler tarafından darp edildiklerini gördüklerini kaydetti. Üç gencin oturduğu kafenin sahibi Ufuk Can Batmaz (33) da bilgi sahibi sıfatı ile alınan ifadesinde bu kişilerin darp edildiğini gördüğünü söyledi.