Yeniden Refah Partili aday, AKP’li aday için seçimden çekildi

Yeniden Refah Partili aday, AKP’li aday için seçimden çekildi
Yeniden Refah Partisi Bergama adayı Mutlu Metin, Cumhur İttifakı Bergama Belediye Başkan adayı Sadık Doğruer lehine yerel seçimde adaylıktan çekildiYeniden Refah Partisi İzmir Bergama adayı Mutlu Metin, AKP adayına destek için...
Yeniden Refah Partisi Bergama adayı Mutlu Metin, Cumhur İttifakı Bergama Belediye Başkan adayı Sadık Doğruer lehine yerel seçimde adaylıktan çekildi

Yeniden Refah Partisi İzmir Bergama adayı Mutlu Metin, AKP adayına destek için adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yapan Yeniden Refah Partisi Bergama Belediye Başkan adayı Mutlu Metin, Cumhur İttifakı Bergama Belediye Başkan adayı Sadık Doğruer lehine belediye başkan adaylığından çekildiğini duyurdu.

Kendisini destekleyen Yeniden Refah Partililerden Pazar günü yapılacak yerel seçimler için Cumhur İttifakı Adayı Sadık Doğruer'e destek vermelerini isteyen Metin, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bizler Bergama'da, şehir merkezinde, kırsalda ve Kozak Bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızla, eşimiz, dostumuzla, ticaret yaptığımız arkadaşlarımızla yoğun bir istişare içine girdik. Bizler bir Bergamalı olarak, Bergama'da yaşayan bir birey olarak, ilçemizin geleceği için, Bergama'mızın bu 5 yıl içinde il olabilirliği, yapılacak hizmetlerin ivedi olarak yapılması, Bergama'mızın sanayileşmesindeki önemli adımların daha hızlı atılması için Cumhur İttifakı Bergama Belediye Başkan Adayı Sadık Bey'in adına belediye başkan adaylığından çekiliyorum. Bizim için siyaset yeni başlıyor. Bergama'da yapılan bu işlerin çok yakından takipçisi olacağız."

Metin daha sonra bir açıklama daha yayınlayarak hakkındaki iddialara yanıt verdi:

"Değerli hemşehrilerim Dün yaptığım açıklamayla ilgili bazı gruplar şahsimin para alarak adaylıktan çekildiğimi tehdit edilerek çekildiğimi olur olmaz mesnetsiz söylemler ve yazılar yazdığını gözlemlemekteyim. Bunlarla ilgili hukuki süreç başlatılacaktır. Bilinmelidir ki siyasette bu tür hamleler dönem dönem genel başkanlar düzeyinde de yapılmaktadır. Siyasette duygusallığa yer yoktur. Ülkemiz genelinde de bazı ilçelerimizde ve illerimizde bu tür çekilmeler olmuştur. Şahsım adına doğru gördüğüm kararı uygulamak en doğal hakkımdır. Herkesin siyasi görüşüne saygım vardır.. Bergamamız için siyaset yapıp bana yazı yazan arkadaşlar benim de görüşüm bu yöndedir. işin enteresan kısmı ise belediye başkanı adayı olduğumda hayırlı olsun diye telefonla beni arayan 40 kişi idi adaylıktan çekildim hayırlı olsun Bergama için başkanım diye arayan kişi sayısı 200-250 kişi. Biz buradayız işimizin başındayız. Herkes için 2024 yerel seçimleri hayırlı olsun diyor iyi akşamlar diliyorum."