Yeşil Sol Parti, milletvekili adaylarını tanıttı

Yeşil Sol Parti, milletvekili adaylarını tanıttı
Emek ve Özgürlük İttifakının seçimlerdeki çatı partisi Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Ankara'da İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) konferans salonunda 14 Mayıs seçimleri milletvekili aday tanıtım toplantısı...

Emek ve Özgürlük İttifakının seçimlerdeki çatı partisi Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Ankara'da İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) konferans salonunda 14 Mayıs seçimleri milletvekili aday tanıtım toplantısı gerçekleşti. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Bugün 11 Nisan HDP kapatma davası için bugün sözlü savunma yapmamızı bekleyenler bilsin ki biz sözlü savunmamızı bütün kadın arkadaşlarımızla birlikte bu salonda yapıyoruz. Savunmamızı alanlarda, meydanlarda halkımızla birlikte milyonlarla yapmaya başlıyoruz. AKP’nin hileleri varsa bizim de hamlelerimiz var. Tabanımızı asla seçeneksiz bırakmadık. Kadınların gücüyle, emeğiyle, ittifakıyla, Emek ve Özgürlük İttifakı ile bir kez daha buradayız" dedi.

Etkinliğe, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Yeşil Sol Parti listesinden milletvekili adayı olarak gösterilen Türkiye’nin en kıdemli gazetecilerinden T24 yazarı Hasan Cemal ve Cengiz Çandar katıldı. Emek ve Özgürlük İttifakında yer alan partilerin temsilcilerinin de katıldığı etkinlikle, kitle örgütleri temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Toplantının yapıldığı salona, partinin seçim sloganı “Buradayız, birlikte değiştireceğiz” yazılı pankartlar ve Yeşil Sol Parti Kadın Meclisinin seçim sloganı “Dîsa jin, dîsa jiyan” yazılı pankartlar asıldı.

Etkinlik, erkek şiddeti sonucu katledilen kadınların anısına saygı duruşuyla başladı. Sinevizyon gösteriminde tutuklu kadın siyasetçiler Leyla Güven, Gültan Kışanak, Sebahat Tuncel, Figen Yüksekdağ'ın konuşmaları yer aldı.

"VERDİĞİMİZ SÖZLER VAR"

Bianet'in aktardığına göre; Tanıtım toplantısında konuşan Çiğdem Kılıçgün Uçar, "İyi ki bir aradayız, iyi ki yan yanayız, iyi ki bu yol yürüyüşümüz devam ediyor. Önemli bir süreci birlikte karşılıyoruz, az önce sinevizyonda izlediğimiz gibi, bize çok güçlü bir miras bırakılmış durumda. Buradan Yeşil Sol Partili kadınlar olarak, Yeşil Sol Parti'ye güç katan bütün kadın arkadaşlarımızla birlikte bu mücadeleyi yürüteceğimizin, büyüteceğimizin sözünü hem sizlere hem bizleri izleyen bütün kadınlara vermek isteriz" dedi.

Uçar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Verdiğimiz sözler var, verdiğimiz sözlerimiz var. Yeşil Sol Partili kadınlar olarak öncelikle depremde hayatını kaybeden kadınlara, depremde acının en derinini yaşayan kadınlara verdiğimiz söz var, tek adam rejimine helallik vermeyen kadınlara, yaşamı yeniden inşa etmeye başlayan kadınlara bir sözümüz, onlar için buradayız."

"EN BÜYÜK KADIN TEMSİLİYETİ"

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise şunları söyledi:

"5 yıldır rehin olarak tutulan sevgili Gültan Kışanak, Sebahat Tuncel'e, Leyla Güven'e Ayla Akat Atay'a ismini sayamadığım onlarca yüzlerce değerli arkadaşıma buradan selamları ve sevgilerimi gönderiyorum. Bu dönem bizimle parlamentoda birlikte olamayacak olan ama mücadelede bizleri hiçbir şekilde yalnız bırakmayacak olan sevgili Filiz'e, Ayşe'ye, Fatma'ya, Hüda'ya, Dilan'a, Remziye'ye, Oya'ya, Şevin'e, bütün arkadaşlarıma emekleri ve katkıları için teşekkür ederim. İsmini unuttuklarım olabilir ama inanıyorum ki bütün arkadaşlarım parlamentoya giremiyor olsalar bile mücadelede bizimle birlikte yol yürümeye devam edecekler, bayrağı asla yere bırakmayacaklar.

Ben biliyorum ki sadece depremde değil bu ülkeyi yöneten AKP-MHP hükümeti 21 yıldır kadınlara büyük zorlukları büyük baskıları şiddeti aynı zamanda katliamı, kadın düşmanlığını reva gördüler. Kadının emeğini hiçe sayan alın terini görmeyen, kadını eve kapatmaya çalışan, giydiği kıyafete karışan, yaptığı makyaja müdahale eden, kaç çocuk doğuracağına karar verme cüreti göstermeye çalışan AKP ve MHP iktidarına karşı alanları meydanları sokakları asla terk etmeyeceğiz. Ne giyeceğimize, hangi makyajı yapacağımıza, kaç çocuk doğuracağımıza kendimiz karar veririz. Hiç kimsenin çocuğu, annesi, eşi, karısı değiliz, olmayacağız.

HDP'yi kapatmaya çalışsalar da yeni adresimizle Yeşil Sol ile birlikte parlamentoda en güçlü temsiliyeti sağlamak için 14 Mayıs'a kadar gece gündüz demeden yollara düşeceğiz. Herkes görecek Yeşil Sol Parti en büyük kadın temsiliyeti ile parlamentoda yerini alacak. Yüzde 45 oranıyla parlamentoya girmeye hazırlanıyoruz. 

Konuşmaların ardından sahneye il il adaylar davet edildi ve bölge bölge tanıtımları yapıldı.