Yeşil ve Sol Parti milletvekili adayı Cengiz Çandar: HDP içindeki sol kuruluşlar dekorasyon gibi

Yeşil ve Sol Parti milletvekili adayı Cengiz Çandar: HDP içindeki sol kuruluşlar dekorasyon gibi
Emek ve Özgürlük İttifakı’nın Diyarbakır milletvekili adayı Cengiz Çandar, HDP içerisindeki sosyalist yapılar ve Türkler için “dekorasyon gibi” dedi.Emek ve Özgürlük İttifakı’nın Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil...

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın Diyarbakır milletvekili adayı Cengiz Çandar, HDP içerisindeki sosyalist yapılar ve Türkler için “dekorasyon gibi” dedi.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) listesinde Diyarbakır’dan milletvekili adayı gösterilen Cengiz Çandar, İttifak’ın bileşeni olan HDP hakkında yorum yaptı.

2010 referandumunda “Yetmez ama evet” diyerek AKP iktidarına destek Çandar, HDP’ye dair açıklamalarını Medyascope’tan Ruşen Çakır’a yaptı.

2016 yılından bu yana İsveç'te bulunan Çandar, Çakır’ın “HDP nezdinde ve özellikle tabanında sen ve Hasan Cemal sevilen insanlarsınız. Dolayısıyla o tabanın ‘bunları da nereden getirdiler başımıza’ diyeceğini sanmıyorum” sözleri üzerine şu ifadeleri kullandı:

“Gerçekten göz yaşartıcı ve son derece okşayıcı tepkiler geldi. Çünkü nereden baksan, esas bu partiyi taşıyıcı, sosyolojik anlamdaki esas taşıyıcı olan alan Kürt alanından. Türkler yok mu bu partide, birtakım sol kuruluşlar da var. Bunlar biraz dekorasyon gibi. Partiye nereden bakarsanız oy potansiyeli olarak da, söylemi olarak da, geçmişi olarak da, kimliği olarak da Kürt partisi tabii ki. Türk dekoratif unsurlar da var bu partide. Ama biz, Hasan Cemal ve ben, dekorasyon unsurları olmaktan öteye, bu sorunla çok yakın ilişki kurmuş, hem siyasi aktörleriyle hem sahadaki insanlarla, bölgenin insanlarıyla çok kalbi ilişkiler kurmuş insanlarız. Orada hiçbir sorun yok ve olmadı.”