Yıldırım ve Ağar’a uyuşturcu suçlaması

Yıldırım ve Ağar’a uyuşturcu suçlaması
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in, oğlu Erkan Yıldırım ilgili olarak ortaya attığı, “Venezuela’ya yeni bir uyuşturucu güzergahı kurmak için gitti” iddiasını reddetti.Yıldırım,...

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in, oğlu Erkan Yıldırım ilgili olarak ortaya attığı, “Venezuela’ya yeni bir uyuşturucu güzergahı kurmak için gitti” iddiasını reddetti.
Yıldırım, Peker’in sözlerine karşılık olarak, “İddialar kesinlikle iftiradır, şiddetle reddediyoruz. Bizimle uyuşturucuyu yan yana getirmek tümüyle hakarettir” açıklamasında bulundu.
Yıldırım, oğlunun ocak, şubatta değil, aralık ayında bahsi geçen ülkeye gittiğini söyledi. Yıldırım’ın gidiş sebebini ise “Covid ile mücadele amacıyla orada ihtiyaç sahiplerine test kiti, maske gibi birtakım malzemeler götürüp dağıtmıştır” sözleriyle açıkladı. Yıldırım, oğlunun resmi heyetle değil kendi imkanlarıyla gittiğini söyledi, resmi heyetle denk gelindiğini ima etti.
AK PARTİ’Lİ VEKİL BAŞKA GEREKÇE SÖYLEDİ
Erkan Yıldırım ile aynı sırada Venezuela’da olan ve beraber bir fotoğraflarını paylaşan AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram ise ANKA haber ajansına yaptığı açıklamasında, “Erkan Bey kendi imkanları ile gelmişti, resmi heyetin içinde değil. Sosyal projeleri vardı. Filistin Camisi’nin yapım süreci vardı. Oraya destek olundu” dedi. Bayram, o fotoğrafla ilgili olarak, “Maarif Vakfı’nın okulunun resmidir o. Hayırsever iş adamı olarak müteşekkir olduk. Denk geldik, ondan sonra da dönüldü” dedi.