Yine CHP’ye yüklendi, İYİ Parti’ye bir haller oluyor

Yine CHP’ye yüklendi, İYİ Parti’ye bir haller oluyor
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, “Biz olmasak mesela CHP ne kadar oy alabiliyor Cumhur İttifakı’ndan” diye sordu.Ağıralioğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Bu ülkeye demokrasi gelecekse...

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, “Biz olmasak mesela CHP ne kadar oy alabiliyor Cumhur İttifakı’ndan” diye sordu.

Ağıralioğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Bu ülkeye demokrasi gelecekse yolu Diyarbakır’dan geçer” demesini sert bir şekilde eleştirmişti. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, CHP’li belediyeleri eleştirmiş, partiden “CHP’yle ittifak kurmaya mecbur değiliz” seslerinin yükseldiğini söylemişti.

Ağıralioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim ittifakımızın gücü aynileşmek ve benzemek değil, özgünlüğümüzü ve hassasiyetlerimizi koruyarak farklılıklarımızın zenginliğini memleket için seçenek zenginliğine dönüştürmek. Bunun demokrasimizi ve memleketimizi renksiz bir hale dönüştürdüğünü düşünüyoruz. Ayrıca biz bu farklılıklarımız yüzünden AK Parti ve MHP’den oy alabiliyor ve iktidar ümidini kuvvetlendiren tarafı temsil ediyoruz… Biz olmasak mesela CHP ne kadar oy alabiliyor Cumhur İttifakı’ndan? 20 yıllık AK Parti galibiyet serisi bizimle bozuldu. Sağ seçmen maalesef kızınca sola oy vermiyor. Sol kızınca sağa verebiliyor. Bir büyük satranç.”