Yöneylem'den seçimlere 10 gün kala İstanbul anketi: İmamoğlu ve Kurum arasındaki makas açılıyor

Yöneylem'den seçimlere 10 gün kala İstanbul anketi: İmamoğlu ve Kurum arasındaki makas açılıyor
Yerel seçimlere sayılı günler kala heyecan artmaya başladı. Yöneylem'in paylaştığı son ankette kararsızların yüksek oranda olması dikkatlerden kaçmazken Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasındaki makasın açılmaya başlandığı...
Yerel seçimlere sayılı günler kala heyecan artmaya başladı. Yöneylem'in paylaştığı son ankette kararsızların yüksek oranda olması dikkatlerden kaçmazken Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasındaki makasın açılmaya başlandığı görüldü.

Yerel seçimlere 10 gün kala araştırma şirketlerinin, başta İstanbul olmak üzere birçok ilde gerçekleştirdikleri saha çalışmaları hız kazandı.

Yöneylem Araştırma, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimler için yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı.

CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu ile AKP'nin adayı Murat Kurum arasında başa baş geçmesi öngörülen seçimlerle ilişkin yapılan ankette seçmenler tercihlerini ortaya koydu.

 

İmamoğlu ve Kurum arasındaki makas açılıyor

Kararsız ve oy kullanmayacaklar, oransal olarak dağıtılmadığı ankette Ekrem İmamoğlu yüzde 38,3 oy ile önde gözükürken Murat Kurum ise rakibini yüzde 34,6 ile takip etti. DEM Parti'nin adayı Meral Danış Beştaş, yüzde 3,8 oy alırken, Buğra Kavuncu yüzde 2,6, Azmi Karamamahmutoğlu da yüzde 2,5'ta kaldı. Yeniden Refah'ın adayı Mehmet Altınöz ise yüzde 3.1 oy aldı.

 

 

Kararsız seçmenin oransal olarak dağıtılmasından sonra ise İmamoğlu, Kurun'la arasındaki puan farkını yüzde 4,1'e çıkardı. İmamoğlu yüzde 44,5'e yükselirken rakibi Murat Kurum, yüzde 40,3'te kaldı.

Diğer adayların aldığı oy oranı ise şöyle:

Meral Danış Beştaş: Yüzde 4.4

Mehmet Altınöz: Yüzde 3,6

Buğra Kavuncu: Yüzde 3

Azmi Karamamahmutoğlu: 2,9