Fatih Erbakan: Anlaşma sağlanmazsa üç büyükşehirde kendi adaylarımızla seçime gireceğiz

Fatih Erbakan: Anlaşma sağlanmazsa üç büyükşehirde kendi adaylarımızla seçime gireceğiz
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, üç büyükşehirde AKP ile uzlaşı sağlayamazlarsa kendi adaylarıyla seçime gireceklerini belirtti.Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yerel seçimlerde üç büyükşehirde...
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, üç büyükşehirde AKP ile uzlaşı sağlayamazlarsa kendi adaylarıyla seçime gireceklerini belirtti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yerel seçimlerde üç büyükşehirde iş birliği için AKP ile pazartesi günü görüşme yapılacağını belirterek anlaşma sağlanmazsa İzmir, İstanbul ve Ankara’da kendi aday ve logolarıyla seçime gireceklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde 31 Mart yerel seçimleri için İstanbul adayını yarın açıklayacaklarını belirtmişti.

Erbakan ayrıca, partisinin yüzde 40 büyüdüğünü, yerel seçimlerde yüzde 20 oy alacaklarını ileri sürdü.

YRP yüzde 40 büyüdü:

Erbakan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Yeniden Refah Partimiz üye kayıtları noktasında rekorlar kırmaya devam ediyor. Özellikle 2023 yılının son 4 ayında  adeta şaha kalkarak “yüzde 40” büyüdük ve üye sayımızı 100 binden fazla artırdık. Yeniden Refah Partimizin üye sayısı bugün itibariyle 367.650’ye yükselmiştir. Bu rakamlar Yeniden Refah Partimizin Türkiye’nin en hızlı büyüyen partisi olduğunun ispatıdır…

Yargıtay’ın bu hafta açıkladığı üye sayıları da Türkiye’nin en hızlı büyüyen partisi olduğumuzu göstermiştir. Şu anda üye sayısı bakımından Türkiye’nin 5. Partisi konumuna geldik. Kısa bir süre içinde MHP ve İyi Parti’yi de geride bırakıp,  3. Sıraya yükselmiş olacağız Allah’ın izniyle…

İnşallah 2024 yılında da bu yükselişimizi sürdüreceğiz, 31 Mart Yerel Seçimlerinde 400 binin üzerinde üyeyle gireceğiz ve milletimizin özlemle hasretle beklediği belediyelerde Milli Görüş iktidarını yeniden gerçekleştireceğiz.

“Yerel seçimlerde yüzde 20 oy alacağız”

Sonraki hedefimiz ise, 2028’deki genel seçimlere doğru emin adımlarla ilerlemek ve 2028’de milletimizi özlemle hasretle beklediği Milli Görüş iktidarı ile buluşturmaktır.  2023 14 Mayıs seçim sonuçları bizim için bir besmeledir, hayırlı bir başlangıçtır. O gün Yeniden Refah Partisi’ni görmezden gelen sözde anket firmaları bile bugün bizi 6-7 bandında gösteriyorsa, bilin ki 31 Mart’ta Allah’ın izniyle yüzde 20 oy alacağız. 89 ve 94 seçimleri öncesinde yolsuzluk ve borç batağındaki belediyeler hizmet veremez haldeydi, şehirlerin sokakları çöp çamur ve çukura teslim olmuştu. Ancak 89 ve 94 seçimleriyle işbaşı yapan Millî Görüş belediyeciliği hüküm sürerken, belediyeler laf değil hizmet üretti, milletin tek kuruşu boşa harcanmadı.

Sonradan Millî Görüş’ten ayrılıp aynı belediyelerde koltuğa oturan aynı insanlar oldu, ama Millî Görüş bereketi olmadı, olamadı, belediyeleri boğazına kadar borca batırdılar.

Pazartesi günü AK Partiyle son bir görüşme yapılmış olacak ve durum netleşmiş olacak. Bizim buradaki hedefimiz sadece Ankara, İstanbul ve İzmir’de büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinde bir ittifak noktasındadır. Pazartesi günü son nokta konulmuş olacak, bir anlaşma söz konusu olmazsa bizim Ankara, İstanbul ve İzmir’de de belediye başkan adaylarımızla seçimlere gireceğiz, bu konuda hazırlıklarımız var.

Erbakan, ittifakın üç büyük şehir dışında diğer şehirlerde oluşmayacağını dile getirerek 450 beldede 900 ilçede kendi logolarıyla seçimlere gireceklerini belirtti.

Erbakan LGBTİQ+ bireyleri hedef aldı

Dolayısıyla marifetin kişilerde değil, Milli Görüş gömleğinde olduğu ortaya çıktı. Bugün de Rantçı – Heykelci ve Örgütçü belediyecilik anlayışları belediyeleri ve vatandaşı perişan etmiştir. Tüm bu belediyecilik anlayışlarının sonucunda belediyeler borç ve faiz batağına saplanmıştır. Sokakları başıboş köpekler, parkları uyuşturucu çeteleri esir almıştır.

LGBT virüsü, belediye organizasyonlarına bulaşmıştır. Belediyeler, vatandaşa hizmet üreten değil, yandaşa rant üreten kurumlara dönüşmüştür. Peki çare nedir? Çare geçmişte olduğu gibi bugün de Milli Görüş’tür…

Yeniden Refah Partisi olarak 31 Mart’tan itibaren ahlaklı, faziletli, merhametli, liyakatli, dirayetli ve gayretli belediye başkanlarımızla, “Ahlaklı Belediyecilik” anlayışıyla milletimizin yüzünü yeniden güldüreceğiz.

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde asgari ücrete bizim yeterli bulmadığımız oranda bir zam yapıldı…

Asgari ücretle çalışan bir işçi, 2003 yılında yıllık geliriyle “25,4 cumhuriyet altını” alabilirken, 2005 yılında “31,5 altın” alabiliyorken,  Asgari ücrete yapılan zam sonrası bugün ise “14,5 altın” alınabiliyor.

Asgari ücret 19 yılda sadece 8 ay açlık sınırın üstünde

Ocak 2005’ten bu yana son 19 senede, yani 228 ayın sadece 8 ayında asgari ücret açlık sınırını aştı. Kalan 220 ayda asgari ücret dört kişilik bir ailenin gıda harcamasına yetmedi… Asgari ücretli milyonlar açlığa mahkum ediliyor… PISA kapsamında uygulanan ankette “Geçen 30 günde yiyecek alacak paranız olmadığı için kaç kere yemek yiyemediniz?” sorusu soruldu.Türkiye, OECD ülkeleriyle karşılaştırıldığında yüzde 19,2’yle, yiyecek parası olmadığı için son 30 günde en az bir kez yemek yiyemeyen öğrenci oranının en yüksek olduğu ülke konumunda.

Dünya Bankası’nın ekim ayı küresel gıda enflasyonu sıralamasında yüzde 72 ile dünya 4’üncüsü olan Türkiye, hızla zirveye tırmanıyor.

OECD ülkeleri gıda enflasyonu ortalaması yüzde 7,4. Türkiye’deki gıda enflasyonu, OECD ortalamasının yaklaşık 10 katı. Enflasyon kesintisiz 59 aydır (5 yıldır) yükselirken, son 7 aydır temel ihtiyaç ürünlerinde fiyatlar katlanarak artıyor. Başta temel gıda ürünleri olmak üzere birçok ürün kaleminde mayıs-aralık arası dönemde fiyat artışları yüzde 250’leri aşmış durumda. Geçen 7 aylık süreçte kabak yüzde 251 gibi bir fiyat artışını görürken, peynir yüzde 118, tavuk yüzde 137’lik zamlar gördü. Et fiyatları geçen yılın aralık ayına göre iki kattan fazla artış gösterdi. Yumurta fiyatları aralık ayında geçen aya göre yüzde 17 artarak tanesi ortalama 4,45 TL’den satıldı. Yeni yıl, her zaman olduğu gibi bu sene de zam furyası ile başladı. MTV, Pasaport harçları, ÖİV, cep telefonu kayıt ücretleri ve trafik cezaları gibi ödemeler, yeniden değerleme oranında (yüzde 58,5)  zamlandı.Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine de ciddi zamlar yapıldı. Karayolları Genel Müdürlüğünce işletilen otoyol ve boğaz köprülerinin geçiş ücretleri ortalama “yüzde 76” oranında, Yap - İşlet - Devret modeli kapsamındaki  otoyol ve köprülerin geçiş ücretleri ortalama “yüzde 50” oranında artırıldı. Enflasyonun en önemli tetikleyicilerinin başında gelen akaryakıt fiyatlarındaki ÖTV’ye yüzde 25,6 oranında yeni yıl zammı yapıldı. Bütün bu zamlar göstermektedir ki,  Yeni OVP ile yüzde 33 olarak hedeflenen ancak daha 2024 yılına girmeden TCMB tarafından yüzde 36 olarak revize edilen 2024 yılsonu enflasyon hedefinin tutturulması imkânsız görünmektedir.

İşçiye, memura, emekliye, çiftçiye verilmeyen imkanlar faize gidiyor:

11 aylık dönemde faize harcanan tutar ise 632 milyar lirayı aştı. Faize ödenecek tutarın ise yılsonunda 663 milyar lirayı aşması bekleniyor. Faize gidecek 1,25 Trilyon TL ile;

- Bu para ile Türkiye genelinde 1 milyon yeni konut yapılabiliyor ve 1 yıllık konut ihtiyacını karşılayabiliyorsunuz.

- Bu para ile  İmalat ve Tarım alanında 40 bin adet Küçük ve Orta Ölçekli yeni işletme kuruyorsunuz (2022’de bu grupta faal şirket sayısı 253 bin).

Bu şirketlerle 1 milyona yakın yeni istihdam oluşturabiliyorsunuz.

- 85 milyonun banka ve finans kuruluşlarına olan tüm borcunun (2,53 Trilyon TL) yarısını ödeyebiliyorsunuz.

- Türkiye’de yerel yönetimlerin 182 milyar TL borcunu 6 defa ödüyorsunuz.

- Çiftçilerin tüm banka ve kooperatif borçlarını (535 Milyar TL)  2 defa ödüyorsunuz.

- Kamuya tek seferde 150 bin öğretmen atayıp, 20 yıl boyunca maaşlarını ödeyebiliyorsunuz.

- Bu parayla 14 milyon EYT’linin tazminatlarını ödüyor ve 7 yıl boyunca maaşlarını kesintisiz ödeyebiliyorsunuz.

- Bu para, tam 118 milyon asgari ücrete denk geliyor. Yani 10 milyon asgari ücretlinin 1 senelik maaşı…

- TCMB Sektör Bilançolarına göre 2022 yılında Türkiye’deki tüm şirketlerden (983.182 şirketten) toplanan kurumlar vergisi ise 303,7 milyar TL’dir.

Yani Türkiye’deki tüm şirketlerden toplanan kurumlar vergisinin 4 katını faize ödüyoruz.

- Faize öyle bir para gidiyor ki, 2024 yılında yapılacak bütün özelleştirme geliri (25 Milyar TL), 1 haftalık faiz ödemesine denk geliyor.

- 2024’te faize ödenecek para ile “4 tane İstanbul Havalimanı” veya  “6 tane İstanbul-İzmir Otoyolu”  veya  “30 tane Avrasya Tüneli” yapılabiliyor.

Tüm bu gidişata dur demek mümkündür ve bizim elimizdedir.

Denk Bütçe yapılmalıdır. İsraf önlenmelidir. Borç-zam-vergi ve devlet varlıklarının satışı dışında kaynak üretilmelidir. Milletten toplanan vergiler faiz ödemek için değil, yine millete hizmet için kullanılmalıdır. Sadaka ve sosyal yardım dağıtmak yerine milletimizin refah seviyesi arttırılmalıdır.

Bu noktada Hükümet’e her zaman yaptığımız çağrımızı bir kez daha yineliyoruz;

Borç-Faiz-Zam-Vergiye dayalı ekonomi politikasını bir an evvel bırakın.

Üretime, istihdama ve ihracata dayalı ekonomi politikası uygulayın.

- Borçlanma zam ve vergi artışı yerine “Milli Kaynak Paketleri” ile kaynak üretin,

- Denk bütçeyi gerçekleştirin,

- İsrafı önleyin,

- Vergiyi değil,  geliri tabana yayın

- Üretimi ve ihracatı mutlaka artırmak gereklidir. Üretmeden ve ihraç etmeden ekonomi düzelmez …

Bunun için;

tarımsal üretimin maliyetlerini düşürün,

Sanayi üretiminin maliyetlerini azaltın, enerji maliyetini düşürün,

- Sadece yol-köprü ve havaalanı yatırımı yapmak yerine, istihdam oluşturacak, üretim ve ihracatı artıracak yatırımları yapın.

- Kaynakları faize aktarmak yerine, teknoloji ve ar-ge’ye aktarın

Bütün bunları gerçekleştiren, 54. Hükümet’in ekonomi politikalarını örnek alın”

“NATO teklifine hayır diyeceğiz”

Geçtiğimiz günlerde, “İsveç’in NATO’ya katılım protokolünün uygun bulunduğuna ilişkin yasa teklifi” TBMM Dışişleri Komisyonu’nda kabul edildi.

İsveç, AB’nin terör örgütleri listesinde yer alan PKK’yı terör örgütü olarak nitelendirmesine rağmen örgüte bugüne kadar tam destek vermiş,  her türlü eylemlerinin yolunu açmış, en ufak bir müdahalede bulunmamıştır. Fethullah Gülen Örgütü’ne halen en büyük desteği vermektedir.

Bununla beraber yüce dinimize, kitabımız Kur’an’a yapılan saldırılara göz yummuş, Sn. Cumhurbaşkanımıza yapılan saygısızlıklara da göz yummuştur.

İsveç’in NATO’ya katılım protokolünün uygun bulunduğuna ilişkin yasa teklifi  TBMM Genel Kurulu’na geldiğinde,  Yeniden Refah Partisi olarak Hayır oyu vereceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz...

5 belediye başkanı açıklandı

Yeniden Refah Partisi'nin bugün açıkladığı 5 belediye başkanı adayı şöyle: 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İzzeddin Alkan,

Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Sadıksoy,

Bartın Belediye Başkan Adayı Faruk Tutkun,

Uşak Belediye Başkan Adayı Erol Korkmaz.

Ayrıca Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yapılacak son görüşmenin ardından ittifak konusuna son nokta konulacak.