Yunanistan'da, ilk kez eşcinsel bir çift evlendi

Yunanistan'da, ilk kez eşcinsel bir çift evlendi
Yunanistan’da tarihi bir gün yaşandı. Yunanistan'da, ilk kez eşcinsel bir çift evlendi. Çiftin nikahını Atina Belediye Başkanı Haris Doukas kıydı.Evlilik eşitliğini onaylayan Yunanistan'da, ilk kez eşcinsel bir çift evlendi....
Yunanistan’da tarihi bir gün yaşandı. Yunanistan'da, ilk kez eşcinsel bir çift evlendi. Çiftin nikahını Atina Belediye Başkanı Haris Doukas kıydı.

Evlilik eşitliğini onaylayan Yunanistan'da, ilk kez eşcinsel bir çift evlendi. Danai Deligeorges ve Alexia Beziki, LGBTİ+'lar için devrim niteliğindeki kararın parlamentoda onaylanmasının ardından, Yunanistan'da evlenen ilk lezbiyen çift oldu. Nikah töreninden önce konuşan Deligeorges, "Sevgi kazanır" dedi.

Atina Belediye Başkanı Haris Doukas'in evlendirdiği çift, nikah töreninin ardından belediye binası önünde alkışlarla karşılandı. Deligeorges'in kendisine 2022 yılında evlenme teklif ettiğini söyleyen 43 yaşındaki oyuncu Beziki, "Bu bir zaferdir" ifadelerini kullandı.

Törenin ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Doukas ise, "Her Atina vatandaşının özgürlük, arzu ettiği gibi yaşama ve sevme hakkına sahip olmasını güvence altına almak bizim görevimizdir" diye konuştu.