Yunus Emre Göçer için meslektaşları adalet yürüyüşü gerçekleştirdi

Yunus Emre Göçer için meslektaşları adalet yürüyüşü gerçekleştirdi
Somali Cumhurbaşkanının oğlu tarafından öldürülen motorkurye Yunus Emre Göçer için meslektaşları, Çağlayan Adliyesi’nde “Adalet Yürüyüşü” gerçekleştirdi.DHA'da yer alan habere göre,Somali Cumhurbaşkanın oğlu tarafından...

Somali Cumhurbaşkanının oğlu tarafından öldürülen motorkurye Yunus Emre Göçer için meslektaşları, Çağlayan Adliyesi’nde “Adalet Yürüyüşü” gerçekleştirdi.

DHA'da yer alan habere göre,Somali Cumhurbaşkanın oğlu tarafından öldürülen motokurye Yunus Emre Göçer için meslektaşları motosikletleriyle Çağlayan'a 'Adalet sürüşü' gerçekleştirdi. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapıldı.

30 Kasım’da Somali devlet başkanının oğlu Hassan Shekh Mohamud’un kullandığı araç motokurye Yunus Emre Göçer’e çarpmış kaza sonrası altı gün yoğun bakımda kalan Göçer hayatını kaybetmişti. Yüzlerce motokurye Göçer için Zincirlikuyu'da bir araya geldi. Motosikletleriyle Çağlayan'a 'Adalet sürüşü' gerçekleştirdi. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki basın açıklamasını ailenin avukatı Iyaz Çimen yaptı.

"Tüm trafik mağdurlarının sesi olmak için buradayım"

Ailenin avukatı Iyaz Çimen, "Yaşananlara kaza demeye maalesef dilim varmıyor. Son sürat gelen otomobilin fren dahi yapmadan arkadan merhuma çarpması neticesinde işlenen cinayet dolayısıyla sadece merhum için değil tüm trafik mağdurlarının sesi olabilmek amacıyla buradayız.30 Kasım’dan 7 Aralık’a kadar 8 gün boyunca dosyaya her gün yazılı olarak ibraz ettiğimiz tutuklama taleplerimiz değerlendirilmiyor, hiçbir adli kontrol tedbiri uygulanmıyor, dosyada herhangi bir ilerleme kaydedilemiyordu. 5 Aralık Salı akşamı doktorlar tarafından merhumun vefat haberi tarafımıza veriliyor ve devamında 6 Aralık Çarşamba günü sabah 9'da ilgili savcıya ölüm bilgisi tarafımızca yazılı olarak bildiriliyordu. 7 Aralık Perşembe sabahı dosyaya ölüm belgesi tarafımızca yazılı olarak ibraz edilerek her gün yazılı olarak sunduğumuz tutuklama talebimizi yineliyorduk." dedi.  Çimen, "Alınan kusur raporuna istinaden koyulan yakalama neticesinde failin 2 Aralık Cumartesi günü tarifeli uçuşla elini kolunu sallayarak yurtdışına kaçtığını belirliyorduk. Üst sınırı 6 sene olan bir suçta dahi şüphelinin kaçması, göz göre göre engellenememiş oluyordu. Bugün geldiğimiz noktada yapılacak yargılamalar neticesinde kimlerin cezalandırılacağını tüm dünya gibi bizler de merakla beklemekteyiz.Bizler geride kalan bir eş ve biri otizmli olmak üzere 2 yetim çocuğun hakkını başkalarının da olası mağduriyetlerinin önüne geçebilmek saikiyle sonuna kadar savunacağız." dedi.  

"Yunus için herkes burada"

Göçer’in çalışma arkadaşı Mehmet Coşkun, "Sesimizin daha gür çıkması adına Yunus için adalet için herkes burada. Biz diyoruz ki artık ölmek istemiyoruz. Trafikte bizi fark edin. Bu meslek konusunda gerekli ilgili bakanların bir an önce el atması gerekiyor. Bizim de sonuçta evimizde bekleyen bir ailemiz, bir eşimiz, bir anamız var. Ölmek istemiyoruz.’’ dedi. Göçer’in akrabası Nazime Yıldırım, "Yunus Emre için Emremiz için adalet istiyoruz sadece. Bu altı gün yoğun bakımda kaldığı süre zarfı içinde bütün gün yanındaydık hep yanındaydık. Gözünü açmasını bekledik ama ilk iki gün yanlış verilen bilgiler iki gün boyunca o iki polisin yanlış tuttuğu tutanak yüzünden Emre’nin suçlu olduğunu bildik. Avukatımızla beraber suç duyurusunda bulunmak için gittiğimiz karakolda bomboş çıktık hiçbirşey yapamadık. Canımızın en çok yandığı şey, ilk tutanakta yapılan yanlış bilgiler. Çünkü yanlış yapılan bir tutanak olmasaydı o adam şu anda burada bizimle beraber olacaktı, tutuklu olacaktı ve adalet yerini bulacaktı. " diye konuştu.