Yüreğir Belediye Başkanı Kocaispir,  CHP’li Bulut’a dava açtı

Yüreğir Belediye Başkanı Kocaispir,  CHP’li Bulut’a dava açtı
Yüreğir Belediye Başkanı Kocaispir, CHP Adana Milletvekili Bulut’un Adana Büyükşehir’e düzenlenen operasyondan sonra söylediği sözler nedeniyle Bulut hakkında suç duyurusunda bulunarak manevi tazminat davası açtı.Adana'nın...

Yüreğir Belediye Başkanı Kocaispir, CHP Adana Milletvekili Bulut’un Adana Büyükşehir’e düzenlenen operasyondan sonra söylediği sözler nedeniyle Bulut hakkında suç duyurusunda bulunarak manevi tazminat davası açtı.

Adana'nın Yüreğir ilçesi Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyondan sonra "Eğer bir yolsuzluk aranıyorsa önce hemen yanı başımızda olan Yüreğir Belediyesi'ne gitsinler" dediğini öne sürdüğü CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut hakkında suç duyurusunda bulundu.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, 'ihaleye fesat karıştırma' ve 'rüşvet' soruşturması kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon düzenledi. Operasyon sonrası Belediye Başkanı Zeydan Karalar, belediye binasında CHP Genel Başkan yardımcıları Burhanettin Bulut, Erhan Erdem, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve parti teşkilatıyla bir araya geldi. Belediye önünde operasyona tepki gösteren Bulut'un "Eğer bir yolsuzluk aranıyorsa önce hemen yanı başımızda olan Yüreğir Belediyesi'ne gitsinler" dediğini öne süren AKP’li Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, suç duyurusunda bulunarak manevi tazminat davası açtı.


Yüreğir Belediyesi: İç kamuoyuna dönük bir iktidar oyunu

Yüreğir Belediyesi konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Bulut’un sözlerini “Kendi iç kamuoyuna dönük bir iktidar oyununu içermektedir” diye değerlendirdi. Adana Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu yapan Belediye, Bulut’a manevi tazminat davası açtı. Açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Hukuk, hepimizin sığınağı ve güvencesidir. Bununla birlikte siyasetçilere; ciddiyet, vakar ve tutarlı olmak yaraşır. Bulunduğu ortamın etkisiyle galeyana gelerek yapılan bu konuşma; siyasi bir hezeyan olmanın ötesinde, kendi iç kamuoyuna dönük bir iktidar oyununu da içermektedir. Burada asıl amaç, çamur at izi kalsın anlayışıyla, bir algı meydana getirerek gündemi değiştirmektir"

Şeffaf yönetim anlayışını temel ilke olarak benimsediğini kaydeden Yüreğir Belediyesi, açıklamada, şunları kaydetti:

"Bütün iş ve işlemleri açık denetime tabi olan, birçok denetim mekanizmasının yanında bağımsız denetçiler tarafından da düzenli olarak denetlenen bir kurumdur. Başkanımız başta olmak üzere tüm kurum çalışanlarımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu gönül belediyeciliği anlayışıyla hareket etmekte; vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmaksızın, üstün bir çabayla hizmet etmektedir.” (DHA)