Yurt dışında kullanılan oy sayısı 1,6 milyonu geçti

Yurt dışında kullanılan oy sayısı 1,6 milyonu geçti
Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için yurt dışı temsilciliklerinde ve gümrük kapılarında 1 milyon 615 bin 962 oy kullandı.Yüksek Seçim Kurulu, yurt dışı temsilciklerinde ve gümrüklerde 1 milyon 615 bin 962 seçmenin oy...

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için yurt dışı temsilciliklerinde ve gümrük kapılarında 1 milyon 615 bin 962 oy kullandı.

Yüksek Seçim Kurulu, yurt dışı temsilciklerinde ve gümrüklerde 1 milyon 615 bin 962 seçmenin oy kullandığını açıkladı. Yurt dışı temsilciklerinde ve gümrük kapılarında 20 Mayıs'ta başlayan oy verme işlemi, yarın sona erecek. Dış temsilciklerde oy verme işlemi, hafta içi ve hafta sonu yerel saatle 09.00 ile 21.00 arasında, başkonsolosluklara bağlı şehirlerde ise yerel saatle 09.00 ile 18.00 arasında yapılabilecek. Gümrük kapılarında ise 24 saat oy kullanılabilecek.

Öte yandan yurt dışı temsilciliklerde kullanılan oylar, muhafaza altına alınan seçim dokümanları ve zarflar diplomatik kuryeler eşliğinde İstanbul'a gönderilmeye başladı. Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli uçaklarıyla getirilen oylar İstanbul Havalimanı'nda kurulan ve 7 kilitli kapının bulunduğu odada muhafaza ediliyor. Yurt dışında kullanılan oylar Cumartesi gününe kadar Türkiye'ye getirilmeye devam edecek. İstanbul Havalimanı'nda muhafaza edilen oylar daha sonra kara yoluyla Ankara'ya gönderilecek. Öte yandan yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler, başta İstanbul Havalimanı olmak üzere tüm gümrük kapılarında 28 Mayıs Pazar günü saat 17.00'ye kadar oy kullanabilecek.