Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Erzincan'da maden faciası sonrası sahaya alınmadı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Erzincan'da maden faciası sonrası sahaya alınmadı
Erzincan’da maden ocağında yaşanan toprak kaymasını nedeniyle bölgeye giden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, maden sahasına alınmadı. Özdağ, ''Önemli değil biz zaten buraya ilk kez gelmedik daha önce de geldik ve...
Erzincan’da maden ocağında yaşanan toprak kaymasını nedeniyle bölgeye giden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, maden sahasına alınmadı. Özdağ, ''Önemli değil biz zaten buraya ilk kez gelmedik daha önce de geldik ve gelmeye de devam edeceğiz'' dedi.

Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeni bölgesinde dün saat 14:30 sıralarında toprak kayması meydana geldi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bölgeye gitti. Ancak Özdağ maden sahasına alınmadı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, arama kurtarma çalışmasının sürdüğünü belirtirken, "Aradığımız arkadaşların 5'inin bir konteyner içinde yer aldığı, 3'ün bir araç içinde yer aldığı, diğer şoför kardeşimizin de kamyon içinde farklı bir bölgede olduğu değerlendiriliyor" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise olayla ilgili 4 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirirken saha sorumlusunun da aralarında bulunduğu 4 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

O anları video kaydına alan Özdağ, CHP ve Yeniden Refah Partisi'nden bazı yetkililerin olduğunu belirterek ''Önemli değil'' dedi.

Özdağ paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

''Meselenin diğer boyutuna geçelim. Bizi burada jandarma durdurdu, içeride Mustafa Sarıgül ve CHP'nin diğer yetkilileri olduğu gibi Yeniden Refah Partisi'nin yetkilileri var. Önemli değil biz zaten buraya ilk kez gelmedik daha önce de geldik ve gelmeye de devam edeceğiz''