Zarar Zaferi

Zarar Zaferi
Dillere destan Kütahya’daki Zafer Havalimanı’nda yine yolcu garantisi faciası yaşandı. CHP’li Deniz Yavuzyılmaz, devletin bu yılın 11’inci ayı itibariyle havalimanı için 6 milyon 359 bin euro garanti ödemesi yapacağını...

Dillere destan Kütahya’daki Zafer Havalimanı’nda yine yolcu garantisi faciası yaşandı. CHP’li Deniz Yavuzyılmaz, devletin bu yılın 11’inci ayı itibariyle havalimanı için 6 milyon 359 bin euro garanti ödemesi yapacağını söyledi.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde bulunan uluslararası Zafer Havalimanı’nın 2021 yılının ilk 11 ayına ait verileri Twitter hesabından paylaştı. Yavuzyılmaz, havalimanının kendisine ait zarar rekorunu kırdığını belirtti. Havalimanı 25 Kasım 2012 yılında tamamlanarak hizmete açılmıştı. Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak için planlanan havalimanına garanti edilen yolcu sayısı 1,2 milyon ancak bu üç ilin toplam nüfusu 1.6 milyon. Yani neredeyse üç kentte yaşayanların tamamından havalimanını kullanması bekleniyor.

Yavuzyılmaz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kendisine Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’den (CİMER) Zafer Havalimanı’yla ilgili gelen yanıtı paylaşarak şu ifadelere yer verdi:

“Yeni yıla girerken! AK Parti, Zafer Havalimanı’nda kendisine ait zarar rekorunu yine kırdı. 2021 (ilk 11 ay) Garanti edilen yolcu sayısı: 1.207.921 Gerçekleşen yolcu sayısı: 9.966, Hata payı: % 99 Garanti ödemesi: 6.359.718 Avro.”

Zafer Havalimanı için ilk 10 aya ilişkin garanti ödemesi 5 milyon 780 bin 976 euroydu.

Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerine hizmet vermesi nedeniyle yapılan ve yaklaşık 155 milyon liraya mal olan Zafer Havalimanı’nı 2044 yılına kadar yüklenici firma olan IC İÇTAŞ İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından işletilecek.