Zeydan Karalar’ın saldırıya uğrayan özel kalem müdürü hayatını kaybetti

Zeydan Karalar’ın saldırıya uğrayan özel kalem müdürü hayatını kaybetti
M.G. isimli belediye çalışanı tarafından makamında uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın özel kalem müdürü vekili Samet Güdük hastanede hayatını kaybetti....
M.G. isimli belediye çalışanı tarafından makamında uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın özel kalem müdürü vekili Samet Güdük hastanede hayatını kaybetti. Tutuklanan şüpheli M.G. ise “Beni dolandırdı” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi binasında M.G. adlı bir kişi Başkan Zeydan Karalar’ın özel kalem müdürü vekili Samet Güdük’ün odasına girerek Samet Güdük’ü silahla yaraladı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Samet Güdük hastaneye kaldırılırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Polis saldırıyla ilgili inceleme başlatırken şüpheli şahıs polis merkezine teslim oldu.M.G. gözaltına alındı.

Arkadaşı olduğu ortaya çıktı

DHA’nın aktardığına göre M.G.’nin Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nda çalıştığı, Güdük’ün arkadaşı olduğu, bir süre sohbet ettikten sonra üzerindeki tabancayı çekip, ateş ettiği belirlendi. Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen M.G.’nin belediye personeli olduğu için üst araması yapılmamış olabileceği ileri sürüldü. Aşırı kan kaybeden ve uzun süre duran kalbi tekrar çalıştırılan Güdük’ün durumunun kritik olduğu, yaşam destek ünitesine bağlandığı bildirildi.

Zeydan karalar: Saldırıyı yapan belediye çalışanı

Halk TV’ye açıklama yapan Zeydan Karalar da saldırının bir belediye çalışanı tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu.

Karalar, “Vedalaşırken çalışan personellerden biri tarafından vuruldu. Belediye çalışanı tarafından gerçekleştirilen saldırı bu” ifadelerini kullandı.

Adana Valiliği: Alacak verecek meselesi

Adana Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre; saldırının, alacak verecek meselesi yüzünden Belediye Halk Ekmek çalışanı M. G. tarafından gerçekleştirildiği tespit edildi.

Adana Valiliği’nden yapılan açıklama şu şekilde:

“Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük, Adana Büyükşehir Belediyesi içerisinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır bir şekilde yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede ameliyata alınmıştır.

Olayın alacak verecek meselesi yüzünden Adana-1980 doğumlu, Belediye Halk Ekmek çalışanı M.G. isimli şahıs tarafından gerçekleştirildiği tespit edilmiş, şüpheli şahıs suç aleti ile birlikte olay akabinde yakalanmıştır.”

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, TELE1’de Ülkü Çoban’ın sunduğu Gün Ortası programında saldırı hakkında konuştu.

Saldırının iktidarın ötekileştirici söylemlerinden kaynaklandığını söyleyen Müzeyyen Şevkin, “Şu anda kan aranıyor. Ben de oraya doğru hareket ediyorum. Vuran kişi maalesef yakalanamamış. Bu tür saldırılar hepimizi dehşete düşürüyor. Gerçekten kabul edilebilecek bir şey değil. Ülkede bu nefret dili, bu gittikçe ötekileştirme ve düşmanlaştırma ne noktaya geldi” dedi.

Saldırganın ilk ifadesi

M.G.’nin ilk ifadesinde, ”Beni dolandırdı, bundan dolayı vurdum” dediği öğrenildi.

Cenaze programı belli oldu

Hayatını kaybeden Zeydan Karalar'ın özel kalem müdürünün cenaze programı belli oldu

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Samet Güdük'ün cenaze programını açıkladı. Buna göre Samet Güdük için yarın saat 11.30'da Adana Büyükşehir Belediyesi Taş Bina önünde tören düzenlenecek, öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından Seyhan Karayusuflu köy mezarlığına defnedilecek.