Zifiri karanlıkta okula giden çocuk ayakta uyudu! 'Yaz saati uygulamasına bir kez daha tepki yağdı

Zifiri karanlıkta okula giden çocuk ayakta uyudu! 'Yaz saati uygulamasına bir kez daha tepki yağdı
Kış saati uygulamasından dolayı çocuklar zifiri karanlıkta okula gitmekte büyük zorluk çekiyor. Sosyal medyada paylaşılan bir videoda bugün sabah okula giderken annesiyle markete uğrayan bir çocuğun ayakta uyuduğu görüldü....

Kış saati uygulamasından dolayı çocuklar zifiri karanlıkta okula gitmekte büyük zorluk çekiyor. Sosyal medyada paylaşılan bir videoda bugün sabah okula giderken annesiyle markete uğrayan bir çocuğun ayakta uyuduğu görüldü. Çocukların maruz kaldığı duruma sosyal medyada tepki yağdı.

Türkiye'de kalıcı 'yaz saati' uygulamasından dolayın sabahın erken saatlerinde çocukların okula gitmek zorunda kalmasına velilerin tepkisi sürüyor.

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda bugün sabah okula giderken annesiyle markete uğrayan bir çocuğun ayakta uyuduğu görüldü. Çocukların maruz kaldığı duruma sosyal medyada tepki yağdı.

2016 Yılında itibaren kış saati uygulamasına devam etmeyen Türkiye, bu uygulamayla enerji tasarrufu amaçlanıyordu.

Bir veli de kızını zifiri karanlıkta okula göndermesine isyan ederek "Bir kaç haftadır ortalık zifiri karanlık diye ben bırakıyorum. Çocuklara bu eziyette ısrar edenler, gün yüzü görmeyin; zira kaç kıştır sabahları çocuklar da göremiyom" dedi.

Sosyal medya platformlarından ise vatandaşlar, Türkiye'de kış saati uygulamasına geri dönülmesi için yetkililere seslenmeyi sürdürüyor.