Zuckerberg'e büyük darbe: Threads'in günlük aktif kullanıcı sayısı yüzde 40 azaldı

Zuckerberg'e büyük darbe: Threads'in günlük aktif kullanıcı sayısı yüzde 40 azaldı
Mark Zuckerberg'ün Twitter'a rakip olarak piyasaya sürdüğü Threads'in günlük aktif kullanıcı sayısı yüzde 40 oranında azaldı. Uygulamaya sadece 5 gün içinde 100 milyon kullanıcı kaydolmuştu. Ancak yeni veri analizleri, Threads'in...

Mark Zuckerberg'ün Twitter'a rakip olarak piyasaya sürdüğü Threads'in günlük aktif kullanıcı sayısı yüzde 40 oranında azaldı. 

Uygulamaya sadece 5 gün içinde 100 milyon kullanıcı kaydolmuştu. Ancak yeni veri analizleri, Threads'in gerçek kullanıcı oranının beklendiği kadar yüksek olmadığını gösterdi.

Independent Türkçe'den Çağla Üren'in derlediği habere göre, Data.ai verileri gösteriyor ki ilk bir hafta içinde Threads, dünya çapında 150 milyon indirmeye ulaştı.

Bunların yüzde 33'ünü Hindistan ve yüzde 22'sini Brezilyalı kullanıcılar oluşturdu. İndirmelerin yalnızca yüzde 16'sını ABD'liler oluştururken onu yüzde 8'le Meksika ve yüzde 5'le Japonya izledi.

Ancak aynı zaman diliminde SensorTower'dan alınan verilere göre Threads'in günlük aktif kullanıcı sayısı yüzde 40 oranında azaldı. 

Kullanıcı başına uygulamada geçirilen ortalama günlük süre de 4 kat düştü.

Buna göre, kullanıcıların yalnızca yüzde 16'sı, indirdikten sonraki 7. günde uygulamaya giriş yaptı. Ayrıca o hafta sonu boyunca Threads'te geçirilen süre, 6 Temmuz'daki zirveden yüzde 60 daha azdı.

Kullanıcı başına Threads kullanımının başlangıçta günde 20 dakika olduğu, ilk haftanın sonunda ise yalnızca 5 dakikaya düştüğü anlaşıldı.