10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
25 Mayıs 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.HDP ve YSP, ikinci tur kararını açıkladı: Erdoğan bizler açısından seçenek değil, sandığa eksiksiz gideceğizHDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan...

25 Mayıs 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

HDP ve YSP, ikinci tur kararını açıkladı: Erdoğan bizler açısından seçenek değil, sandığa eksiksiz gideceğiz

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün ve İbrahim Akın, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerindeki tutumlarına dair basın toplantısı düzenledi. İlk turda Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediklerini açıklayan Buldan bugünkü açıklamasında, “Erdoğan bizler açısından asla bir seçenek değildir. Tek seçenek onu ve temsil ettiği iktidarı değiştirmektir” açıklamasında bulundu. Buldan, sandığa eksiksiz gideceklerini de bildirdi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

İçişleri Bakanı Soylu Gazi Mahallesi’ni ziyaret etti, ortalık karıştı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gazi Mahallesi’ni ziyaret etti. “Hak, hukuk, adalet” sloganlarıyla protesto edilen Soylu, vatandaşlara “PKK ile iç içe girmişsiniz. Hayırlı günler” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Kılıçdaroğlu: Hapse girmiş uyuşturucu baronlarını bile çıkarıyorlar, ülkeyi bu batağa sokanlara oy vermemeniz lazım!

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hapse girmiş uyuşturucu baronlarını bile çıkarıyorlar, ülkeyi bu batağa sokanlara oy vermemeniz lazım” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Merkez Bankası faizi yüzde 8,5’te sabit tuttu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı. Buna göre TCMB faizi yüzde 8,5’ta sabit tuttu.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Memleket Partisi: Protokol olumlu, Kılıçdaroğlu’na destek gelebilir

Memleket Partisi, ikinci tur seçimlerindeki tutumunu belirlemek için bugün toplanıyor. Partinin genel merkezinde saat 14.00’te Genel Başkan Muharrem İnce başkanlığında toplanacak olan Merkez Yürütme Kurulu, son gelişmeleri ışığında nasıl bir tutum alacağını masaya yatıracak.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

14 Mayıs’ta en yakın tahmini yapmışlardı; Asal Araştırma’dan ikinci tur anketi

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde en yakın tahmini yapan Asal Araştırma, ikinci tura yönelik araştırmanın sonuçlarını paylaştı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

21 yıl sonra bir ilk: Net rezervler eksiye düştü

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) net uluslararası rezervleri, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turundan sonra devam eden döviz talebine paralel olarak 2.48 milyar dolar daha azalarak 19 Mayıs itibarıyla eksi 151.3 milyon dolara geriledi. Böylece net rezervler Şubat 2002’den bu yana ilk defa eksiye geçmiş oldu. TCMB’nin swaplar dahil net rezervi eksi 0,2 milyar dolar.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

KONDA’nın anketine tepki yağdı

KONDA Araştırma, 2. tur Cumhurbaşkanlığı seçimi için 20-21 Mayıs arasında gerçekleştirdiği anketin sonuçlarını yayımladı. İlk seçim için yaptıkları ankette Kemal Kılıçdaroğlu’nu 5,6 puanıyla önde gösteren şirketin bir hafta sonra yaptığı araştırmada Recep Tayyip Erdoğan’ı 5,4 puan önde göstermesi sosyal medyada eleştirilere yol açtı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Merkez Bankası’nın faiz kararına ekonomistlerden tepki: “Sabit tutabildikleri tek şey”

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bugün gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini yüzde 8,5’ta sabit tuttu. Ekonomistlerin ise karar ilişkin tepkilerini sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

İYİ Partili Aydemir: Nüfus ve seçmen sayıları arasındaki fark 500 bin, YSK’nın bunu açıklaması lazım

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve eski TÜİK Başkanı Birol Aydemir, seçmen sayılarına ilişkin sosyal medya hesabından “Seçmen kütükleri belirlenene kadar 18 yaşını dolduran gençler ile 19 yaş üstünde ölenleri tahminen hesaba katarak nüfus artışına yaklaşık 200 bin ilave yaparsak fark 488 bine düşüyor. Yaklaşık 500 bin kişi. Bu farkın muhakkak açıklanması gerekiyor. YSK’nın her seçim döneminde nüfus artışından seçmen sayısına nasıl geçtiğini detaylı ve şeffaf bir biçimde açıklaması gerekiyor” açıklaması yaptı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız