10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
1 Haziran 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Kılıçdaroğlu: Seçimin ahlaki meşrutiyet açısında tartışılması gerekirGazeteci Fikret Bila, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi...

1 Haziran 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Kılıçdaroğlu: Seçimin ahlaki meşrutiyet açısında tartışılması gerekir

Gazeteci Fikret Bila, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi paylaştı. Buna göre Kılıçdaroğlu,“Yüksek Seçim Kurulu seçim sonucunu onayladı ama bu sonucun ahlaki meşruiyeti yoktur” dedi. Seçim sonuçlarının ahlaki meşruiyet açısından hukukçular ve ilahiyatçılar tarafından tartışılması gerektiğini belirtti.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Seçim sonrası yabancılara konut satışı patladı

Türkiye’de şubat başında Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem, ardından da seçim atmosferi ile durgunlaşan global yatırımcıların konut talebinde canlanma gözlendi. Global yatırımcıya konut satışı gerçekleştiren şirketlerin mesaileri yüzde 600 arttı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

TCMB net rezervleri eksi 4,4 milyar dolara geriledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) brüt ve altın rezervleri azalırken, net rezervleri negatif bölgede kalmaya devam etti. Toplam rezervler 10 ay sonra ilk kez 100 milyar doların altına indi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

İYİ Parti’den bir ittifak açıklaması daha: Şu anda iş birliği gerektirecek konu yok

İYİ Parti Sözcüsü Uğur Poyraz’ın ardından partinin İstanbul milletvekili Cihan Paçacı’dan da Millet İttifakı konusunda açıklama geldi. Paçacı, “Şu an itibarıyla gündemde iş birliği yapacak herhangi bir konu söz konusu değil” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Saraçhane Arkeoloji Parkı’nda 1700 yıllık “Pan heykeli” bulundu

İBB Saraçhane ana binasının karşısındaki Saraçhane Arkeoloji Parkı’nda yapılan kazılarda Pan heykeli parçası bulundu. Roma Dönemine ait olduğu düşünülen ve 1700 yıllık olduğu değerlendirilen heykel, Arkeoloji Müzeler Müdürlüğü deposuna kaldırıldı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

HDP: Demirtaş’ın hukuki durumu nedeniyle adaylığı değerlendirilmedi, kendisinin kadın aday önerisi vardı

HDP Sözcüsü Ebru Günay, Selahattin Demirtaş’ın aktif politikayı bıraktığını açıklamasına ilişkin açıklamada bulundu.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

YSK Başkanı Yener, kesin sonuçları açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Genel Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tur kesin sonuçlarını açıkladı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

AYM: Bekçiler el ile arama yapamaz, gösterileri engelleyici tedbir alamaz

Anayasa Mahkemesi (AYM), çarşı ve mahalle bekçilerine “el ile dıştan arama” ile gösteri yürüyüş ve karışıklıkların önlenmesi amacıyla “önleyici tedbir alma” yetkisi veren düzenlemeyi iptal etti.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

TÜİK’in doğal gaz kararı maaş zamlarını nasıl etkileyecek?

TÜİK, 1 aylık ücretsiz doğal gaz kullandırıldığı gerekçesiyle, doğal gazın mayıs ayı enflasyonunda etkisinin “sıfır” olarak alınacağını bildirdi. Bu durum mayıs ayı enflasyonunun 0 ya da eksi çıkacağı yönünde beklentileri güçlendirdi. Bu durumun enflasyon oranına göre Toplu İş Sözleşmesi’yle ücret zammı alan memur, işçi, emekli gibi ücretlilerin maaşlarına yapılacak zam oranlarında nasıl bir etkisi olacağı da merak konusu oldu.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Başkentin gündemi “kabine” kulisleri: Yaşar Paşa bakan olabilir

İktidar partisinde son üç günde, kabinede yer alacak bakanlarla ilgili birbirinden ilginç iddialar ve kulisler konuşulmaya başlandı. Mehmet Şimşek’in ekonominin başına getirilme olasılığının yanı sıra, göreve devam edip etmeyecekleri merak edilen önemli üç ismin hükümete alınmayacağı, milletvekili seçilen başka üç bakanın göreve devam edeceği iddia ediliyor. Kabine kulislerinin bir sürprizi de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in milli savunmanın başına getirilme iddiası.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.