Kurum anketlerde geriye mi düştü? Anketlerde son durum ne?

Kurum anketlerde geriye mi düştü? Anketlerde son durum ne?
Yaklaşan yerel seçimlere doğru ilerlerken, dikkatler seçim anketlerine çevriliyor. Özellikle kritik şehirlerden biri olan İstanbul'da, yarışın Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu arasında geçmesi bekleniyor. Siyasal analistler ise sürecin...
Yaklaşan yerel seçimlere doğru ilerlerken, dikkatler seçim anketlerine çevriliyor. Özellikle kritik şehirlerden biri olan İstanbul'da, yarışın Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu arasında geçmesi bekleniyor. Siyasal analistler ise sürecin İmamoğlu lehinde ilerlediğini bildirdi. 

Siyasal analist İbrahim Uslu'nun değerlendirmesine göre, Balıkesir'in AKP'den CHP'ye geçebileceği belirtiliyor. Uslu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'nun kampanya sürecinin başında geride olmasına rağmen, son zamanlarda öne geçtiğini ifade etti.

Uslu, İmamoğlu'nun destekçi sayısının arttığını ve Murat Kurum'un ise ivmesinin düştüğünü belirtti. Geçmiş genel seçim sonuçlarını hatırlatarak, kampanya başladığında İmamoğlu'nun %28, Kurum'un ise %46 civarında destek aldığını aktardı.

Uslu'nun aktardığı son araştırmalara göre, İmamoğlu'nun destek oranının %43-45 aralığında olduğu, Kurum'un ise %40'lara gerilediği görülüyor. Bu durum, Kurum'un desteğinin azaldığını ve İmamoğlu'nun öne çıktığını gösteriyor. Seçime bir ay kala, Kurum'un istediği performansı henüz gösteremediği belirtiliyor.