4 dolara aldığı ikinci el vazoyu 100 bin dolara sattı

4 dolara aldığı ikinci el vazoyu 100 bin dolara sattı
ABD'de yaşayan bir kadın ikinci el mağazasından 4 dolara aldığı vazoyu, sanat koleksiyoncusuna 100 bin dolara sattı.ABD’nin Virginia eyaletinde yaşayan Jessica Vincent adlı kadın, ikinci el mağazasından 3.99 dolara vazo satın...

ABD'de yaşayan bir kadın ikinci el mağazasından 4 dolara aldığı vazoyu, sanat koleksiyoncusuna 100 bin dolara sattı.

ABD’nin Virginia eyaletinde yaşayan Jessica Vincent adlı kadın, ikinci el mağazasından 3.99 dolara vazo satın aldı. Satın aldığı vazonun altına ‘M’ harfinin yer aldığını kadın, bunun ne anlama geldiğini araştırmaya başladı.

‘M’ harfinin, Venedik yakınlarında cam işçiliğiyle bilinen İtalyan adası Murano’yu temsil ettiğini düşünen Vincent, bir müzayede eviyle iletişime geçti.

Mimar Scarpa'nın özel serisi olduğu öğrenildi

CNN’de yer alan habere göre; vazonun, İtalyan mimar Carlo Scarpa’nın 1940’lı yıllarda yaptığı “Pennellate” serisinin bir parçası olduğu belirlendi.

Sanat koleksiyoncusuna 107 bin dolara sattı

Wright Müzayede Evi’nin başkanı başkanı Richard Wright, “Fotoğrafları gördüğüm anda gerçekten iyi bir hisse kapıldım” dedi. Vazo, Avrupa’da bir sanat koleksiyoncusuna 107 bin 100 dolara satıldı.

"1-2 bin dolar edeceğini sandım"

Mağazada vazoyu gördüğünde “değerli bir eser” olduğunu anladığını aktaran Vincent, “Vazonun, bin dolar ya da 2 bin dolar edecek bir parça olabileceği hissine kapıldım” dedi.