Abluka sembol

Abluka sembol
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar “Bir örgütlü kötülük düzeni inşasında yaşıyoruz. Yeni rejim inşası çeşitli hamlelerle devam ediyor. Rejim inşasının en önemli parçası, demokratik siyasete sürekli saldırmak ve tasfiye...

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar “Bir örgütlü kötülük düzeni inşasında yaşıyoruz. Yeni rejim inşası çeşitli hamlelerle devam ediyor. Rejim inşasının en önemli parçası, demokratik siyasete sürekli saldırmak ve tasfiye planlarını işletmektir” dedi.

Buldan, partisinin grup toplantısında, polisin HDP İstanbul İl Başkanı Ferhat Encü’ye tokat atmasının ardından gerçekleştirmek istedikleri ve polislerce engellenen protesto hakkında da konuştu. Sancar, “Oraya gitmeye kalkıştığımızda gördük ki bütün yollar abluka altında, bütün yollar kesilmiş, binlerce polis yığılmış… Gerçek bir abluka yaratmışlar. Bu abluka, bu düzenin sembolüdür. Topluma, siyasete, adalete, hakikate abluka… İktidar korkuyor. Bizlerin kararlılığından korkuyor. Bu rejimin inşasını durduracak olma irademizden korkuyor; geleceği, demokrasi adalet ve barış üzerine kurma ısrarımızdan korkuyor. Yürüyüşümüz büyüyerek devam ediyor bu da iktidara her alanda korku salıyor” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL’U FAŞİZMİN ÜSSÜ YAPTIRMAYACAĞIZ
Sancar, “İstanbul’u yeni rejimin inşasında bir üs haline getirmek istediklerini” söylerken “Seçilmiş belediye başkanına yargıyı kullanarak ceza veriyorlar, üzerimizde sayısız kez uyguladıkları bu politikayı İstanbul’a taşıyorlar. Bizler üzerinde denedikleri politikaları bütün Türkiye’ye yayıyorlar. Bu iktidarı, yeni rejim inşasını durdurmanın yolu en geniş demokratik ortak mücadelesinden geçiyor. İstanbul’u faşizmin üssü yaptırmayacağız’ diye konuştu.