Afrika sıcakları giriş yapıyor: İşte tarih

Afrika sıcakları giriş yapıyor: İşte tarih
Hava Forum, Twitter hesabından 29-31 Ağustos tarihlerine dikkat çekere Afrika ve Basra 'karışımı' sıcaklığın bunaltacağını ifade etti.Türkiye geçen haftalarda Eyyam-ı Bahur ve Basra sıcaklıklarıyla adeta kavrulmuştu. Kavurucu...

Hava Forum, Twitter hesabından 29-31 Ağustos tarihlerine dikkat çekere Afrika ve Basra 'karışımı' sıcaklığın bunaltacağını ifade etti.

Türkiye geçen haftalarda Eyyam-ı Bahur ve Basra sıcaklıklarıyla adeta kavrulmuştu. Kavurucu sıcaklıklarının ardından serin hava etkili olmuş ve sıcaklıklar 10 derece birden düşmüştü. Ancak sıcak hava dalgası yeniden kapıda.

Hava Forum, Twitter hesabından yaptığı bir açıklamayla 29 Ağustos ve 31 Ağustos tarihlerine dikkat çekti. Yapılan paylaşımda "Ay sonunda beklediğimiz Afrika ve Basra sıcak hava karışımı ülkemize doğru yola çıktı. 29-31 Ağustos civarı bunalacağız..." ifadeleri yer aldı.

"Sıcaklık mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyredecek"

Meteoroloji ise "Hava sıcaklıklarının, önümüzdeki hafta başına kadar Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Özellikle denize kıyısı olan illerimizde, yüksek nem ile birlikte hissedilen sıcaklıkların daha fazla olacağı tahmin ediliyor" açıklamasını gerçekleştirmişti.