Ahmet Nur Çebi'nin pek güzel mirası

Ahmet Nur Çebi'nin pek güzel mirası
Beşiktaş’ı bu hale getiren ve acı ama genel kurulda ibra edilen eski yönetim, maç sonrası stattan yükselen Sergen Yalçın seslerini işitmiştir. Bu senenin, bu kadronun, bu yanlış tercihlerin ahı o yönetimden daha çok çıkacaktır.Sakatlıkları...

Beşiktaş’ı bu hale getiren ve acı ama genel kurulda ibra edilen eski yönetim, maç sonrası stattan yükselen Sergen Yalçın seslerini işitmiştir. Bu senenin, bu kadronun, bu yanlış tercihlerin ahı o yönetimden daha çok çıkacaktır.

Sakatlıkları yazmaktan usandık şimdi buna haklı olarak kadro dışı bırakılanlar eklendi Beşiktaş’ta.

Lige de Avrupa’ya da çok erken havlu atan takım için en hayırlı olan lige verilecek aranın başlaması. Yeni yönetimi belki de yeni hocasıyla ve devre arası transferleriyle futbola yeniden dönebilir siyah beyazlı ekip.

Beşiktaş ilk golünü gizli golcüsü Omer Colley’in ayağından buldu. Colley 4. golünü atarak Chamberlain ve Aboubakar’ı ligde yakaladı. Hayat ne enteresan.

Colley iyi de yanındaki Amartey? Alanyaspor’a öyle güzel bir gol hediye etti ki 38. dakikada inanılmaz. Yusuf’un dar açıdan vuruşunu ve pozisyonu bırakmamasını da teslim edelim ama adeta Amartey golü kendi kalesine attırdı. Amartey doğum gününü böyle kutladı.

Tribünlerin sabrı taşıyor artık oyunculara. Maç başındaki şarkılı türkülü destek golün ardından Amartey başta olmak üzere kimi oyuncuların ıslıklanmasına döndü. İlk yarı beraberlikle sonuçlandı. İkinci yarıya, sahanın ilk yarının en iyi isimlerinden Chamberlain sakatlanarak başladı. Demir Ege girdi yerine ve harika bir pozisyon da buldu iyi vurdu ama topu ağlarla buluşturamadı.

Maçın başında gördüğü sarı kart nedeniyle olmalı, dengesi bozulan Alanyasporlu tecrübeli krampon Efecan sahanın her bölgesinde kendini yere atma fırsatı buldu. Bu notumu da özellikle paylaşayım. Hakem Ümit Öztürk’ün de düdüğüyle bu yapay pozisyonlara destek verdiğini de ekleyelim.

Saç baş yolduran Muleka’ya Rıza Çalımbay, 60 dakikadan fazla dayandı. Ve Muleka da ıslıklanmaya başlayınca Rebic oyuna dahil edildi. Sağdan soldan yapılan şuursuz ortalardan sonuç alamadı Beşiktaş. Çünkü toplar sadece Cenk’e şişirildi.

Beşiktaş, bir karambol bulup maçı çevirme telaşına düşünce defansta önemli açıklar vermeye başladı. Bu durumu Alanyaspor üç dakika içinde öyle iyi değerlendirdi ki skoru 1-3’e getirdi. Hele Beşiktaş’ın yediği üçüncü golde Mert’in yaptığı hata da kayıtlara geçmeli. Alanyaspor tarihinde ilk kez Beşiktaş’ı deplasmanda yenme başarısı gösterdi. Hak ettikleri bir galibiyetti dün gece.

Biri Avrupa maçı olmak üzere son üç maçında kendi sahasında 11 gol yemeyi başaran takımdan söz ediyoruz. Düğme yanlış iliklenince gerisi böyle oluyor. Beşiktaş’ta yönetim değişti. Ama asla yetmez. Değişmesi gereken o kadar çok şey var ki… Artık ıslıklanmaları olağan hale gelen kimi futbolcuların, kadro dışı bırakılanların bu takıma bir fayda getirmesini beklemek çok fazla iyimserlik.

Ama yeni yönetim de panikle yani bir önceki yönetimin yaptığı gibi alışverişlerden uzak durmalı.

Beşiktaş’ı bu hale getiren ve acı ama genel kurulda ibra edilen eski yönetim, maç sonrası stattan yükselen Sergen Yalçın seslerini işitmiştir. Bu senenin, bu kadronun, bu yanlış tercihlerin ahı o yönetimden daha çok çıkacaktır.

Son olarak kimse Rıza Çalımbay’a da faturayı kesmeye kalkmasın. Yeni yönetimin bile iki maçlık uzatmayla bence incittiği Rıza Hoca darmadağın olmuş bu takımda daha ne yapabilir? Beşiktaş’a yazık oluyor…