AK Partili Cahit Özkan hakkındaki ‘istifa’ iddiaları: Yakın çevresine göre istifa veya görevden alma yok

AK Partili Cahit Özkan hakkındaki ‘istifa’ iddiaları: Yakın çevresine göre istifa veya görevden alma yok
Armağan Çağlayan’ın YouTube’da yaptığı programa katılan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın, Türkiye’nin ilişkilerini düzeltmeye çalıştığı Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) yönelik sözleri ve sonrasındaki...

Armağan Çağlayan’ın YouTube’da yaptığı programa katılan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın, Türkiye’nin ilişkilerini düzeltmeye çalıştığı Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) yönelik sözleri ve sonrasındaki istifa tartışmaları gündeme damgasını vurdu.

Özkan’ın açıklamasının ardından Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in, Twitter hesabından, Özkan’ın görüşlerinin parti görüşlerini yansıtmadığı paylaşımı, “görevden alınacak, istifa edecek” iddialarını da beraberinde getirdi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Özkan, bu konuda gazetecilere herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak yakın çevresine göre, Çelik, “sosyal medya paylaşımı öncesinde Özkan’la görüştü ve bilgisi dahilinde bu paylaşımı yaptı ve istifasının istenmesi de söz konusu değil”.

GRUP NÖBETİNİ DEĞİŞTİRDİ, ÇAVUŞOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ
İstifa iddiaları ile ilgili açıklama yapmayan Özkan, Meclis’teki bazı programlarını da değiştirdi. Bu hafta normalde Genel Kurul nöbetçisi olan ve bu nedenle de basın toplantısı yapacağı duyurulan Özkan, grup nöbetini değiştirdi, basın toplantısını da iptal etti. Özkan’ın nöbetini, Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş devraldı.

Özkan, dün de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü. Özkan’a yakın kaynaklar ise bu görüşmenin, BAE açıklamaları ile ilgisi olmadığını, randevunun bu açıklamalar öncesinde planlandığını belirtiyorlar.