Akbelen'de ağaçların soluğu kesildi: Ormanın son hali havadan görüntülendi

Akbelen'de ağaçların soluğu kesildi: Ormanın son hali havadan görüntülendi
Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı'nda, Limak Holding ve IC Holding ortaklığındaki YK Enerji, maden sahasını genişletmek için yüzlerce ağacı kesti. Ormanın son hali havadan görüntülendi.Yaklaşık 2 haftadır, yöre...

Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı'nda, Limak Holding ve IC Holding ortaklığındaki YK Enerji, maden sahasını genişletmek için yüzlerce ağacı kesti. Ormanın son hali havadan görüntülendi.

Yaklaşık 2 haftadır, yöre halkı ve doğaseverler Akbelen Ormanı'nı korumak için direnişte. Onlarca insan, siyasi ve anamuhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu bölgeye giderek ağaç kesimine engel olmaya çalışsa da YK Enerji'nin doğa katliamına engel olunamadı.

Engel olmak isteyenler jandarmanın sert müdahalesiyle karşılaştı. Jandarma, direnişçilere karşı tazyikli su, gaz kullandı; gözaltı uygulaması gerçekleştirdi.

İkizdere'de bölge halkının olduğu kadar binlerce hayvanın da yuvası olan Akbelen Ormanı'nın son hali havadan görüntülendi. Ağaçların devrik görüntüsü yürekleri dağladı.