AKP de DSP’nin kapısını çaldı, el yükseltti

AKP de DSP’nin kapısını çaldı, el yükseltti
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından AKP de Demokratik Sol Parti'yi (DSP) kendi yanına çekmek için harekete geçti.DSP Genel Başkanı Öner Aksakal’ın bugünkü...

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından AKP de Demokratik Sol Parti'yi (DSP) kendi yanına çekmek için harekete geçti.

DSP Genel Başkanı Öner Aksakal’ın bugünkü konuğu AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve partinin sözcüsü Ömer Çelik oldu.

Yapılan görüşme sonrası yapılan açıklamada DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, öğleden sonra başkanlar kurulunu toplayacağını, "Meclis’te DSP’nin temsil edilmesini önemsediklerini" söyledi. Aksakal, şunları söyledi:

"Bu süreçte DSP Atatürk'ün yolunda Bülent Ecevit'in ilkeleri ışığında Türk milletine hizmet etmek için ilkeli bir duruşla, dürüstlük ve şeffaflık içinde yoluna devam edecektir. DSP Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda sonuçlanması için elinden geleni yapacaktır. TBMM'de yer alarak katkılarımızı sunmak istediğimizi paylaştık. Saat 14.00'te başkanlık kurulumuzu toplantıya çağırdık. Dünkü ve bugünkü ziyareti değerlendirip açıklama yapacağız. Toplantımızdan sonra düşüncelerimizi bildireceğiz."

Binali Yıldırım da “Bu seçimlerde beraber yol yürüyebileceğimizi düşündük sayın DSP Genel Başkanı ve arkadaşlarına ilettik” dedi.

AKP'nin DSP’ye desteği karşılığında kontenjan teklif ettiği iddia ediliyor.