AKP döneminde İBB'nin satın aldığı arazi ile tek kalemle belediye 12 milyon zarar etti, Eski AKP'li kar elde etti

AKP döneminde İBB'nin satın aldığı arazi ile tek kalemle belediye 12 milyon zarar etti, Eski AKP'li kar elde etti
Yerel seçimlere iki ay gibi kısa bir süre kaldı. İstanbul’da ise CHP ve AKP arasında kıyasıya bir mücadele yaşanıyorPartilerin adayları sahada seçim çalışmaları yürütürken sosyal medyaya bazı hesaplar İBB’nin AKP döneminde...
Yerel seçimlere iki ay gibi kısa bir süre kaldı. İstanbul’da ise CHP ve AKP arasında kıyasıya bir mücadele yaşanıyor

Partilerin adayları sahada seçim çalışmaları yürütürken sosyal medyaya bazı hesaplar İBB’nin AKP döneminde yaptığı icraatları hatırlatmaya başladı.

‘Unutma İstanbul’ adlı hesapta bunlardan biri. Hesaptan yapılan paylaşımlarda AKP döneminde İBB’de yaşanan usulsüzlükleri tekrar paylaşılıyor.

12 milyonluk kar

Yapılan son paylaşımda Başakşehir’de satılan bir arazi üstünden bir kalemde 12 milyon dolar kazanan AKP Maltepe Eski İlçe Başkanı hatırlatıldı. Arazi imarda askeri alan olduğundan proje de yapılamıyor.

 

Bugünkü değeri 1 Milyon 892 bin dolar olan arazi 2016 yılında 13 Milyon 396 bin dolara AKP dönemindeki İBB’ye satılmıştı.

İBB zarar etti

Videoda bedelin verildiği mülkün vekilinin AKP eski Maltepe İlçe Başkanı olduğu hatırlatıldı.  Satış sonrası arazi İBB’nin elinde kaldı. Böylelikle tek bir kalem ile İBB 12 Milyon dolar zarara uğratılmış oldu