Ömer Çelik: AYM'nin HDP'ye verilen hazine yardımına tedbir konmasını reddetmesi, terör karşısında zaaf oluşturacak bir karardır

Ömer Çelik: AYM'nin HDP'ye verilen hazine yardımına tedbir konmasını reddetmesi, terör karşısında zaaf oluşturacak bir karardır
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından açıklama yaptı. Çelik, "Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Kiralarla ilgili olarak bize ilettikleri bütün şikayetleri yakından takip ediyoruz....

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından açıklama yaptı.

Çelik, "Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Kiralarla ilgili olarak bize ilettikleri bütün şikayetleri yakından takip ediyoruz. Bu konudaki mücadelemizi ivmesini artırarak ve etkisini genişleterek devam ettireceğiz" dedi.

Çelik'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bütün teşkilatlarımız 28 Mayıs’ın ertesi gününden itibaren yerel seçimlere dönük hazırlıklara başlamışlardır. Kendimizi daha iyi anlatmak için temasları sürdüreceğiz.

İsveç ve NATO açıklaması

İsveç'in attığı adımlar var, yasalar çıkardılar. '2 PKK'lıyı iade ettik' diyorlar. Yasaların ortaya çıkması yetmiyor. Güçlü şekilde uygulamaya geçmesi gerekiyor. Ya yasaları ifade hürriyeti altında yeterli bir uygulama altına sokmuyor ya da güvenlik güçleri yerine getirmiyor. Bize iade ettikleri kişiler uyuşturucuyla bağlantılı kişiler.

Asgari ücret

Asgari ücret toplantısından sonra 3. kez toplanacağız dediler. O toplantıdan çıkacak karara göre tarih de ortaya çıkacaktır. Cumhurbaşkanımızın önüne geldiğinde açıklanacaktır. Bu toplantıda asgari ücret gündeme gelmedi.

Erdoğan'ın biyografisindeki "Türkiye Cumhurbaşkanı" ifadesi

Türkiye Cumhurbaşkanı geçiyor. Bu itirazı getirenler, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı itirazı getiriyorlar. Bilmediği için soranlar da var, bir taraf da rejim tartışması çıkarmak için yapıyor bunu. Zaten Türkiye Cumhurbaşkanı demek Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin başı demektir.

Abdüllatif Şener yorumu

Aday yaptığınız kimseler size oy vermediğini açıklayabiliyor. Ya da ittifak yapıp 40 kişiyi Meclis'e soktuğunuz kişiler Meclis Başkanlığı seçiminde sizi desteklemeyebiliyor. CHP'nin siyasi denklem kurma kabiliyetsizliği ile ilgilidir. CHP, bir bakıma kurultaylar partisidir. ‘Genel başkan değişsin” diyenlerin, kendilerini de bu değişimin içine katmaları gerekir. Siyasi partilerin sahibi tabanlarıdır. Onların taleplerine kulak verilmesi esastır. ‘Kim gitsin kim gelsin’ tartışması CHP'ye gönül vermiş vatandaşlarımızdan uzak bir tartışmadır.

HDP'nin Hazine yardımına tedbir konması talebi

AYM kararlarında demokrasinin, hukuk devletinin korunması için en güçlü tedbirler teröre karşı alınır. Terör, paylaştığımız bütün insani değerlerin düşmanıdır; nitekim 14 Mayıs'a giderken açık beyanda da bulundu. AYM bu kararı alıyor ama meşru edindiği hakları istismar ederek bu kaynakları terör propagandasına yönelik harcayanlar konusunda bir değerlendirme yapmıyor. Hep tek taraflı bir bakış açısı. AYM, teröre karşı zaaf oluşturacak bir karar ortaya koymuştur."