AKP'den büyükşehirlerde çalışan memurlara tazminat vaadi

AKP'den büyükşehirlerde çalışan memurlara  tazminat vaadi
Yerel seçimlere 70 gün kaldı. Bütün başkan adaylarını açıklayan AKP'nin seçim beyannamesini 30 Ocak'ta açıklaması bekleniyor. Seçim vaadleri arasında ise en dikkat çeken maddelerden biri büyükşehirlerde çalışan memurlara...
Yerel seçimlere 70 gün kaldı. Bütün başkan adaylarını açıklayan AKP'nin seçim beyannamesini 30 Ocak'ta açıklaması bekleniyor. Seçim vaadleri arasında ise en dikkat çeken maddelerden biri büyükşehirlerde çalışan memurlara büyükşehir tazminatı vaadi. 

Ekonomim'de yer alan habere göre; AKP'nin 31 Mart yerel seçimleri için hazırladığı beyannamede öne çıkan dört proje bulunuyor. Bunlar depreme dayanıklı şehirler, büyükşehirlerde yaşayan memurlara ek tazminat, mahalle kreşleri ve sokak köpekleri olarak sıralanıyor.

Depreme dayanıklı kentler projesi nedir?

Geçen yıl 6 Şubat’ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde 50 binden fazla insanımızı kaybettik. Bu kapsamda AK Parti beyannamesinin ana omurgası "depreme dayanıklı iller" üzerine kuruldu.

Memurlara büyükşehir tazminatı vaadi

Memur büyükşehirlerde görev almak istemiyor, tayin isteklerinde adeta patlama yaşanıyor. Çünkü kira artışları başta olmak üzere büyükşehirlerde yaşamanın maliyeti Anadolu şehirlerine göre çok daha yüksek.

AK Parti, büyükşehirlerde yaşamanın maliyeti üzerine değerlendirmeler yapıyor. AK Parti, bir süredir İstanbul, Ankara gibi kira ve diğer maliyetlerin daha yüksek olduğu büyükşehirler ile Anadolu'da görev yapan memur ücretleri arasında bir fark olması gerektiği yönünde çalışma yapıyor.

Memurlara büyükşehir tazminatı gelecek mi?

Büyükşehirlerdeki memura refah payı adı altında özel bir "büyükşehir tazminatı" verilmesi tartışılıyor. 14 Mayıs seçim beyannamesinde de yer alan büyükşehirlerde yaşayan memurların yaşam standartlarının geliştirilmesi konusundaki vaatlerin 31 Mart yerel seçim beyannamesinde daha geniş kapsamlı işlemesi bekleniyor.

Sokak hayvanları için düzenleme

Beyannamede özellikle kentlerde ciddi bir sorun haline gelen sokak köpekleri ile ilgili alınacak önlemler "sokak hayvanları habitatının düzenlenmesi" başlığı altında sıralandı. Sabah'ın haberine göre yapılacak yasal düzenleme ve belediyelere verilecek sorumluluklar tek tek anlatılacak.

Mahalle kreşleri projesi

Mahalle kreşlerine ilişkin özel bir başlık açılacak. Türkiye genelinde mahalle kreşlerinin hızla yaygınlaştırılacağı, böylece özellikle çalışan annelerin sorununun çözüleceği belirtilecek. Aileler aynı zamanda daha makul fiyatlara çocuklarını kreşe gönderme olanağına da sahip olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 37'si AK Parti, 2'si MHP olmak üzere 39 ilçenin belediye başkan adayını dün açıklamıştı.