AKP'li belediye başkanı Ergün Turan'dan 'davetiye' çıkışı: İmamoğlu sadece polemikte Kurum'u yenebilir

AKP'li belediye başkanı Ergün Turan'dan 'davetiye' çıkışı: İmamoğlu sadece polemikte Kurum'u yenebilir
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu irkeci-Kazlıçeşme arasındaki raylı sistemin açılışına çağıran Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, yaşanan polemiğe dahil oldu. Turan, İmamoğlu'nu "polemikçi", Kurum'u ise "çalışkan"...
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu irkeci-Kazlıçeşme arasındaki raylı sistemin açılışına çağıran Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, yaşanan polemiğe dahil oldu. Turan, İmamoğlu'nu "polemikçi", Kurum'u ise "çalışkan" olarak nitelendirdi.

Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki raylı sistemin açılışıyla ilgili İBB Başkan Adayları Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu arasındaki "davetiye" polemiği sürüyor.

İmamoğlu'nu açılışa davet eden Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, yaşanan polemiğe ilişkin konuştu.

Turan, İmamoğlu'nu "polemikçi", Kurum'u ise "çalışkan" olarak nitelendirerek, "Biz polemikçi değil, İstanbul için çalışan bir başkan istiyoruz. Ben bu tartışmaları toplumun vicdanına havale ediyorum" dedi.

Ne olmuştu?

İmamoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu tarafından Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistemler açılışına davet edildiğini açıklamıştı.

Uraloğlu’na teşekkür eden İmamoğlu, programa katılacağını bildirmişti. İmamoğlu, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Ben bu şikayeti sıklıkla yaptım ya hani; son günlerinde akılları başına geldi diyeceğim. Bu sefer beni ilk kez; Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistemler açılışına Ulaştırma Bakanı tarafından davet edildim. Vallahi teşekkür ediyorum kendisine. Peki şimdi ben ne yapacağım? Pazartesi oraya gideceğim. Pazartesi niye gideceğim biliyor musunuz? Bakın bu ülkede bazı alışkanlıkları böyle yapa yapa değiştireceğiz. Şunun için gideceğim o açılışa; O bakanlık, o makamlar; onlar kadar benim kardeşim, benim. Benim makamım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, benim kadar onların. Bunu onlara öğretene kadar, bunu her yerde anlatacağım.”

Kurum ‘davet yapılmamış’ dedi

Buna yanıt veren Murat Kurum ise, “Başkan İstanbul’da yaşamadığı için kendi kendine hayali davetler yapıyor. Ben dün Altyapı ve Ulaştırma Bakanımızla beraberdim. Kendisine herhangi bir davet yapılmamış” demişti.

İmamoğlu mail’i yayımladı

İmamoğlu, Murat Kurum’un bu açıklamasına yanıt vermişti. Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan’ın davet mailini yayımlayan İmamoğlu, şunları anlatmıştı:

“Cuma günü Sancaktepe’de ‘Bu zamana kadar hiç davet edilmemiştim. İlk kez Sirkeci-Kazlıçeşme Tren Hattı için davet geldi, çok teşekkür ederim. Bu davete katılacağım’ dedim. Ertesi gün ses acemi adaydan çıktı. Acemi aday dedi ki, büyük bir şey yakalamış gibi ‘Hayır, Ulaştırma Bakanı’na sordum İmamoğlu davet edilmedi’ dedi. Sevindi ya! İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın İstanbul’da bir açılışa davet edilmemesine sevinen biri olur mu ya!